Els Verhaeren

De shows die je in De Roma te zien krijgt zijn van allerhande. Rock, pop, Vlaamse schlagers, klassiek, je ziet en hoort er echt alles. Woensdag was het nog eens cabaret en wat voor een! Tijdens de intro deed Jan De Smet, zanger van De Nieuwe Snaar, nog een warme oproep voor het bouwfonds van De Roma ( www.steunderoma.nu ), maar daarna was het aan de artiesten van Cabaret New Burlesque, een Amerikaanse cabaret show.

Miss Kitten on the Keys was de ceremoniemeesteres van dienst. Ze bracht het publiek in het juiste sfeertje voor de show van haar collega's. Een show met veel glitter en glamour, en... een echte 50's striptease! Veel vrouwelijk vlees van allerlei vormen en formaten, maar steeds op een mooie, grappige, zinstrelende manier gebracht. Een goede mix tussen humor en seksualiteit.

De striptease van Catherine D'lish werd dankzij de muziek en de kledij een speelse en grappige performance, zeker toen een man uit het publiek haar handschoenen met zijn tanden mocht uittrekken.  Later op de avond kreeg diezelfde man, genaamd Terry, het waarschijnlijk wel heel erg warm, toen D’lish hem vanuit het publiek mee op het podium nam naar de rode sofa.

De reacties van mensen in De Roma op de talrijke korsetten en jarretelles waren veelvuldig en luid enthousiast. Tussen de verschillende striptease door trakteerde Kitten on the Keys het publiek op enkele ludieke nummers op de piano. Er was ook wat voor de dames, Roky Roulette. Hij kwam een eerste keer zwaar geladen in ridders outfit op het podium. Maar onder veel gejoel van de vrouwen verdween elk onderdeel al snel en ging hij slechts gekleed in een tanga slip terug van het podium.

De act van Julie Atlas Muz was best wel spectaculair.  Ze kroop namelijk volledig in een grote ballon. De muziek die Cabaret New Burlesque gebruikte was wel altijd goed herkenbaar o.a. ‘Purple Haze’ van Jimmy Hendrickx. Voor haar patriot act had Dirty Martini dan weer beroep gedaan op ‘God Bless the USA’ van Dolly Parton. De humor kreeg ook weer de bovenhand in de eskimo-act van Roky Roulette, waarbij hij als walvisjager zijn striptease uitvoerde.

Deze Burlesque avond viel zeker in de smaak van het publiek, maar er waren mensen die vonden dat de Burlesque Follies met Valentijn beter was. Zij slaagden er beter in om het podium te vullen, terwijl het hier meestal om één persoon op het podium ging, en ze zo het podium letterlijk en figuurlijk niet echt gevuld kregen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over