met o.a. Dorothy Wuyts als Roodkapje en Dagmar Liekens als moeder

Na het succes van 'Hans & Grietje, de musical' en 'De Gelaarsde Kat, de musical' (met elk meer dan 5500 bezoekers) zet Event-Team uit Gent de sprookjestraditie verder. Dit seizoen wordt het een zeer traditioneel sprookje, opnieuw in samenwerking met Van Hoorne Entertainment (Nederland). 'Roodkapje, de musical' is gebaseerd op het eeuwenoude verhaal van het meisje dat haar oma koekjes gaat brengen in het bos. Inmiddels is bekend dat Dorothy Wuyts (bekend van o.a. Star Academy, Oud België, Hans & Grietje, ...) de titelrol zal vertolken in deze versie. In vergelijking met vorige jaren wordt dit jaar de cast uitgebreid met nog enkele bekende docenten en uiteraard een 30-tal leerlingen uit de opleiding van Event-Team.

Zo zal de oma van Roodkapje vertolkt worden door Wanda Joosten (bekend van o.a. Familie Backeljau, Booh, Galaxy Park, ...). Wanda acteerde en zong reeds in een reeks Vlaamse musicals en een aantal revue-voorstellingen. Met haar albums 'La Passionata' en 'Sol y sombra' positioneerde ze zich ook in Vlaanderen als fantastische zangeres. Roodkapjes oma is een sterke en zelfstandige vrouw in het verhaal. Ze was vroeger operazangeres en ook Wanda Joosten zal als een echte diva een fijne aria zingen in deze verrassende musicalversie.

De moeder van Roodkapje is altijd druk bezig en deze bezige vrouw zal vertolkt worden door Dagmar Liekens (bekend van o.a. She Good Fighter, Fort Boyard, Beestig Leuk, Het Swingpaleis, ...). Dagmar trok zich enige tijd geleden terug uit de modellenwereld en het medialandschap, maar vorig jaar sloot ze zich aan bij de musicalopleiding van Event-Team. Na een ensemblerol in 'De Gelaarsde Kat, de musical' mag ze dit jaar naast Wanda en Dorothy schitteren in de hoofdcast.

De regie is zoals elk jaar in handen van Olivier De Meyer en ook Sanne Maesen is opnieuw van de partij als choreografe. Het team wordt dit jaar versterkt door zangcoach Steven Colombeen (bekend van o.a. The Sound of Music, Alice in Wonderland, ...). Ook actrice Dorothy Wuyts blijft trouw op post om alle acteurs en actrices bij te staan met taaladvies.

Roodkapje wordt een fijne familievoorstelling met verrassende decors en swingende muziek. Een musical voor het hele gezin (vanaf 4 jaar) tijdens de paasvakantie in Evergem en tijdens het Hemelvaartweekend in NTGent.

Vanaf april 2013 in Evergem en NTGent.

Cultuurcentrum Evergem
05/04 - 19u30
06/04 - 15u30 en 19u30
07/04 - 14u00

Schouwburg NTGent
11/05 - 15u30 en 19u30
12/05 - 13u00 en 17u00

Sherpa: 070/25.20.20
Uitbureau: 09/233.77.88
www.sherpa.be
www.uitbureau.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: