De single is een ode aan de betoverende tragiek van het nachtleven

Waltzburg maakt eigenzinnige upbeat indie, geschreven door een pessimistische slaapkamerproducer en tot leven gebracht met zijn beste vrienden. Samen met producer Simon Akkermans werkte de Nijmeegse band hun melodische indie-pop uit in Kytopia, Utrecht. De songs zijn super catchy, onvervalst en recht uit het hart en doen op de beste manier mogelijk denken aan bands als Vampire Weekend, Real Estate en Modest Mouse.

Na een succesvolle Popronde en door hun eerste single 'Ghost' werd de band meteen uitgenodigd voor Noorderslag. 'Neon' is de nieuwste single, welke ook zal verschijnen op de EP die in september uit komt.

Neon’ is een ode aan de betovering en de tragiek van het nachtleven. De betovering van de dronken verliefdheid op een door drank vertroebelde avond. Het soort liefde dat plotseling opkomt en een paar intense uren aanhoudt maar net zo makkelijk weer verdwijnt tijdens een ontnuchterende wandeling naar huis. Een ode aan de tragiek van de wetenschap dat de betovering zal overgaan en we weer terug moeten keren naar de realiteit van de kater:
´And I, I feel mighty fine, but I know that it’s just the wine’.

De video van ‘Neon’ is in Japan gefilmd en laat zien hoe zanger en gitarist Menno en zangeres Nicole verdrinken in de door neon verlichtte straten van Tokyo. Zingend in karaoke bars, verdwaald tussen de nachtelijk verlichte cafés en restaurants en lopend door drukke straten.

‘Neon’ is nu te beluisteren op Spotify. Bekijk de video hier:

Waltzburg is dit jaar op de volgende plekken live te zien:
  • 02 May - Woodstock’69, Bloemendaal aan Zee (NL)
  • 10 May - Hoogte80 Festival, Arnhem (NL)
  • 20 May - Gaellus Open Air, Tienray (NL)
  • 07 June - Plugged Festival, Eindhoven (NL)
  • 20 July - Valkhof Festival, Nijmegen (NL)
For more info and tickets: www.waltzburg.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over