‘Let’s All Pretend’, de nieuwe EP van de Nijmeegse indie band Waltzburg, komt voort uit een fascinatie voor het moderne ‘doen alsof’. Elk van de liedjes verkent op zijn eigen manier de thematiek rond de maskers die we onszelf voorhouden, en de rol die we daardoor spelen in sociale situaties. In vijf tracks neemt de EP de luisteraar mee naar ongemakkelijke verjaardagen, een mislukte trip naar Londen en een bittere nieuwjaarsdag.

De rode draad is een vervreemding met de omgeving, en het gevoel van ongemak dat dit met zich meebrengt. Een zoektocht naar waarheid in een tijd waarin we de waarheid vaak proberen te verbloemen zodat er een beeld ontstaat dat voldoet aan de verwachtingen. Misschien proberen we met zijn allen te veel één ding te zijn, en verliezen we daardoor waar het écht om draait.

Waltzburg maakt indiepop die zich ergens tussen Kevin Morby en Vampire Weekend bevindt. Bij gebrek aan geld en wereldfaam noemt Waltzburg zichzelf een vriendenband. De wereld van Waltzburg bestaat uit gelaagde en energieke songs, die vol tegenstrijdigheden zitten en het alledaagse leven bevragen. Met de bandleden op het podium worden de nummers omgezet naar een energiek en dansbaar geheel.
Juist die balans zorgt voor de kracht van deze vriendengroep, die het soms niet al te luchtige leven weer een heel stuk leuker én dragelijker maakt.

In het najaar van 2019 bracht de band het debuut album ‘Cut The Wire’ uit, met hierop onder andere de single ‘Gotor’. Dit nummer werd het meest aangevraagd tijdens 3FM Serious Request 2019. EP ‘Let’s All Pretend’ is de opvolger van dit debuut album.

“Waltzburg klinkt als Vampire Weekend dat in een dronken bui een uitbundige versie van een paar vergeten songs van Talking Heads speelt” - OOR

Release datum: 26 maart 2021

Tracklist
1. Cleo
2. Commute
3. Sure Shine
4. Inbetween
5. The Land

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over