EP ‘Let’s All Pretend’ komt al over drie weken uit, op vrijdag 26 maart

De Nijmeegse indieband Waltzburg brengt vandaag nieuwe single ‘Inbetween’ uit, waarmee ze ook de release van nieuwe EP ‘Let’s All Pretend’ aankondigen. Op deze EP, die al over drie weken uitkomt, staan naast ‘Inbetween’ ook de eerder uitgekomen singles ‘Sure Shine’ en ‘Cleo’.
De EP is de opvolger van debuutalbum ‘Cut The Wire’, waar ook single ‘Gotor’ op stond. Die single werd het meest aangevraagde tijdens 3FM Serious Request 2019. ‘Inbetween’ is nu overal te beluisteren, en is uitgekomen samen met een video die zowel heimwee als vervreemding oproept naar de tijd dat bands in de lokale kroeg te zien waren.

‘Let’s All Pretend’ is de titel van de nieuwe EP van Waltzburg, die uitkomt op vrijdag 26 maart. De EP komt voort uit een fascinatie voor het moderne ‘doen alsof’. Elk van de liedjes verkent op zijn eigen manier de thematiek rond de maskers die we onszelf voorhouden, en de rol die we daardoor spelen in sociale situaties. In vijf tracks neemt de EP de luisteraar mee naar ongemakkelijke verjaardagen, een mislukte trip naar Londen en een bittere nieuwjaarsdag.
Een van die tracks is nieuwe single ‘Inbetween’. Zanger Menno Krivokutya over het nummer: “’Inbetween’ gaat over het gevoel second best te zijn, je een fraudeur voelen in het leven. Hoe terecht of onterecht dat gevoel ook is.”

De video voor ‘Inbetween’ schetst een vervreemdend beeld van een op het eerste oog normale situatie. We zien de band in een volle zaal spelen, maar op het tweede gezicht lijkt er toch iets aan de hand. De video speelt in op het gevoel van heimwee naar shows in volgepakte zalen, en laat pijnlijk zien hoe ver weg dit op het moment is.

‘Inbetween’ is nu beschikbaar op Spotify, Apple Music, Deezer, Bandcamp en iTunes. De video is hier te bekijken:

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over