Nederlandse clubtour volgt release van het album op

Na eerdere single ‘Gotor’ brengt Nijmeegse indieband Waltzburg vandaag de nieuwe single ‘Eyes Shut’ uit, waarmee ze breken met de uptempo indiepop waar ze bekend om staan. Naast release van de nieuwe single, kondigt de band vandaag ook hun debuutalbum aan. Het album, met als titel ‘Cut The Wire’, komt dit najaar uit. De release wordt gevolgd door een Nederlandse clubtour in oktober en november.
Tickets voor de tour zijn nu beschikbaar via www.waltzburg.com. Daarnaast is ‘Eyes Shut’ nu overalbeschikbaar.

‘Eyes Shut’ is een exemplarisch geval van dronkenmans logica: jezelf in een waan van alles vertellen en wijsmaken, terwijl je raaskallend in de slaapkamer staat. Zanger Menno over het nummer: “Eyes shut is geschreven in een periode waar ik niet echt wist wat ik met mijn leven wilde doen. In die tijd ging ik daarom maar heel veel uit. Dit leverde dan weer moeilijkheden op als ik weer eens dronken thuiskwam.” Toetsenist Joost vult aan: “Onze vorige singles zijn allemaal als ‘band met gitaren’-liedje geboren. Deze track is echt een knutselwerkje uit de studio. De ruimte van Simon Akkermans in Kytopia was een snoepwinkel aan rare instrumenten en gekke geluiden. Voor ‘Eyes Shut’ hebben we hiervan zoveel mogelijk willekeurige geluiden opgenomen, en die later bij de basis van zang en gitaar gevoegd. Zo is er zonder het ooit live te spelen een duistere, sample-based track ontstaan.

Eyes Shut’ is, net als de eerder uitgekomen single ‘Gotor’, onderdeel van het komende debuutalbum van de band. ‘Cut The Wire’ komt in het najaar uit, waarna de band ook weer de Nederlandse popzalen in gaat. Ze spelen de volgende shows:

17-10 Merleyn, Nijmegen (Releaseshow) 02-11 Simplon, Groningen
25-10 V11, Rotterdam 07-11 Paradiso, Amsterdam
31-10 EKKO, Utrecht

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over