Dubbel jubileum: 'Er Is Iets' (Walter Verdin) en 'Storingen' (Specimen & The Rizikoos) na 40 jaar samen op een Ltd. 12" maxi vinyl

Het is dit jaar 40 jaar geleden dat 'Er Is Iets' van Walter Verdin op nummer één stond in de Vlaamse top 10. Het nummer is sinds kort te horen op de radio in een herwerkte versie van zangeres RIET samen met Bart Peeters.

Ook in 1980 verscheen ‘Storingen’ van Walter Verdin zijn project Specimen & The Rizikoos op de belpopverzamelaar ‘Get Sprouts’. Het nummer - met een belangrijke vocale rol voor acteur Josse De Pauw - verkreeg een cultstatus doorheen de jaren en de originele vinyl single 'Storingen' is heel erg gegeerd onder verzamelaars. Specimen & The Rizikoos bestond verder ook uit Jean-Marie Aerts, Stoy Stoffelen en Karel Vereertbrugghen.

Ter ere van het dubbele jubileum vond BLP Records het een mooie gelegendheid om beide nummers opnieuw op vinyl uit te brengen in de vorm van een 12” maxi met op de A-kant 'Er Is Iets' en op de B-kant 'Storingen'. Het hoesontwerp (een mash-up van de originele hoezen) is van de hand van Walter Verdin zelf. De plaat verschijnt op 13 november in een gelimiteerde oplage van 300 exemplaren op rood transparant vinyl.

Walter Verdin is back. Eerder deze week raakte ook bekend dat het modehuis GUCCI voor de campagne van de 'Epilogue'-collectie gebruik zal maken van ‘Mani Meme’, een song van Walter Verdin zijn groep Pas De Deux.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over