De nieuwste worp van Wallace Vanborn, 'A Scalp For The Tribe' (2019) werd geproducet door de band zelf, opgenomen in de Number Nine Studios en gemixet door Koen Gisen in studio La Patrie.

Het album werd een samenstelling van wat de band doorheen de jaren heeft bereikt en wil een overbrugging vormen tussen de producties en sferen van de eerste drie platen. Het werkstuk combineert het rauwe, compromisloze buikgevoel van “The Orb We Absorb” en de nagelrechte strakheid en gelaagdheid van “Lions, Liars, Guns and God” met de speelsheid van “Free Blank Shots”.

  • “De songs van Wallace Vanborn komen nog altijd als sloopkogels je bovenkamer binnen, maar de kracht zit in de finesse waarmee ze geslepen zijn.” - De Standaard (★★★★☆)
  • “A Scalp for the Tribe klinkt gewéldig. Als ooit het lijstje van beste Vlaamse rock- platen van 2019 dient afgedreund: deze hoort bovenaan.” - Knack Focus (★★★★☆)
  • “Het beest Wallace Vanborn leeft weer, en of we daar blij om mogen zijn!” - De Morgen (★★★★☆)

In het nummer 'Heart Is Where The Home Is' zingt Ian Clement luidkeels “His love is right around the bend, faithful the admirers pretend”.

“Het nummer gaat over de liefde en manipulatie. Mensen die weinig liefde gekend hebben in hun leven laten zich snel misleiden, denken liefde te kunnen vinden op verkeerde plaatsen, zien het in de verkeerde mensen of in goden en zijn bijgevolg een gemakkelijk doelwit. Het nummer is een call to arms en roept op tot bewapening. De liefde kan mooi zijn en is van levensbelang, maar in de handen van een monster met een agenda verschrikkelijke gevolgen hebben. Voorzichtigheid is aan te raden.”

Live

  • 25/03 Ancienne Belgique, Brussel with Therapy?
  • 27/03 Vooruit, Gent
  • 09/04 Het Depot, Leuven
  • 26/06 Grensrock, Menen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over