Goele Bormans

Donderdagavond ging in de Kinepolis in Antwerpen de langverwachte nieuwe film van Jan Verheyen in première. Het Tweede Gelaat is de derde politiethriller van Jef Geeraerts die verfilmd wordt. Het werd gebaseerd op zijn boek “Double Face”. De film had reeds een wereldpremière op het filmfestival in Chicago op 14 oktober. De film kreeg daar wel een andere naam, namelijk “Control”.

Ook in deze film staat het detective duo “Vincke & Verstuyft” centraal, al lijkt er wel een kleine barst in hun vriendschap te komen bij deze zaak. Als er meerdere lijken op de Kalmthoutse heide gevonden worden, is het al snel duidelijk dat ze met een seriemoordenaar te maken hebben. Vincke haalt zijn goede vriend Anton Mulder bij de zaak als profiler. Verstuyft lijkt een beetje jaloers en gelooft niet echt in de profiling. En dan wordt er een verwarde vrouw zonder kleren in Doel aangetroffen. Verstuyft gelooft meteen dat zij het eerste overlevende slachtoffer is van de seriemoordenaar en wil die piste verder onderzoeken. Vincke kent de reputatie van de vrouw, een bekende psychologe, en gelooft niet dat de zaken iets met elkaar te maken hebben. Verstuyft bijt zich toch vast in deze piste, al zal de charme van Rina daar ook wel iets mee te maken hebben. De kloof tussen Vincke & Verstuyft lijkt alsmaar groter te worden, terwijl hun zaken steeds meer en meer met elkaar te maken hebben. Als de seriemoordenaar dan nog eens een volgende prooi gevonden lijkt te hebben, wordt het pas echt spannend. Komt het nog goed tussen ons vertrouwde duo? Zullen ze erin slagen de seriemoordenaar te stoppen? Of zal die er in slagen nog een bekend slachtoffer te maken?

Je komt het te weten door gewoonweg te gaan kijken. Vanaf 25/10 zal de film in alle zalen te zien zijn. Het Tweede Gelaat blijft spannend tot op het einde en heeft zelfs een paar onverwachte wendingen. De film zit vol grote acties scènes die van het scherm spatten. Naast de actie werd er ook aan de gevoelige snaar gedacht en bieden emoties soms de overhand. De film zat zo goed in elkaar dat hij zeker kan concurreren met de Amerikaanse film “Se7en”, waarnaar de film een kleine knipoog geeft. De cast, crew en regisseur hebben er samen iets fantastisch van gemaakt dat zeker de moeite is om naar te gaan kijken.

Ook voor de derde film kropen Koen De Bouw en Werner De Smedt weer in de huid van Erik Vincke en Freddy Verstuyft. Nog een oude bekende was Greg Timmerans die opnieuw inspecteur Wim Cassiers speelde. Jurgen Delnaet (Roth) en Ikram Aoulad (Abida) speelden zijn collega’s. Marcel Hensema kwam uit het verre Nederland om via profiling de moordenaar te pakken en nam dus de rol van Anton Mulder op zich. Sofie Hoflack speelde haar eerste grote rol in een film en kroop in de huid van Rina. Zij had als psychologe toch wel een heel speciale band met één van haar patiënten Patrick Manteau die gespeeld werd door Hendrik Aerts. De gehele cast kwam samen met Jan Verheyen de gouden ster van Kinepolis onthullen op de première. Zij hadden het superdruk met een hele resem zalen te begroeten. Maar alle fans en genodigden zullen dit zeker geapprecieerd hebben.

Het Tweede Gelaat is een waardig sluitstuk van de trilogie rond de Jef Geeraerts boeken. Deze politiethriller moet je nog zeker gezien hebben! Als zullen we het detective duo Vincke & Verstuyft wel missen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: