De liedjes uit ANNIE werden vrijwel direct legendarisch toen de musical in première ging in New York. Vandaag de dag is het moeilijk om liedjes als ‘Tomorrow’, ‘Maybe’ en ‘It’s a Hard-Knock life’ weg te denken, vrijwel iedereen kent deze uit zijn hoofd. Dat terwijl de nummers, met muziek van Charles Strouse en teksten van Martin Charnin, nog geen 40 jaar oud zijn.

De liedjes werden destijds voor een andere versie van Annie geschreven, meer gericht op traditioneel Broadway toneel. Anno 2014 moet de muziek meer passen bij de huidige tijd. Schrijver en regisseur Will Gluck schakelde daarom Australische superster Sia in, evenals Greg Kurstin die vele succesnummers schreef en produceerde voor vele artiesten.

Naast de klassieke nummers zijn er ook drie nieuwe liedjes toegevoegd aan de soundtrack: ‘Who Am I’, ‘The City’s Yours’ en ‘Opportunity’, welke is genomineerd voor de Golden Glove voor Best Original Song. Bekijk nu alvast de 2014 versie van ‘It’s A Hard-Knock Life’ in dit unieke fragment!

Oscar genomineerde actrice Quvenzhané Wallis (Beasts of the Southern Wild) vertolkt de rol van Annie, een gelukkig opgewekt pleegkind dat opgroeit in New York. Als baby werd ze door haar ouders achtergelaten in een weeshuis waar een gemene pleegmoeder Miss Hannigan (Cameron Diaz) haar het leven zuur maakt.

Maar alles verandert wanneer de rijke New Yorkse burgemeester kandidaat Will Starcks (Jamie Foxx) het advies volgt van zijn briljante medewerkster Grace (Rose Bryne) en de intelligente campagne adviseur Guy (Bobby Cannavale) en Annie bij hem laat logeren om zo het hart van de New Yorkers voor zich te winnen.

Stack gelooft dat hij haar beschermengel is, maar Annie’s zelfzekere aard en vrolijke morgen-komt-de-zon-terug-op kijk op het leven zorgen ervoor dat de rollen misschien wel omgedraaid zijn.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over