Met de plotse dood van inspecteur Jelle Cockx (Hilde De Baerdemaeker) en het daaropvolgend ontslag van haar collega Tom Smeekens (Adriaan Van den Hoof) spat het team van hoofdinspecteur Van In langzaam maar zeker uit elkaar. Voor commissaris De Kee (Michel Van Dousselaere) hoog tijd om het team terug compleet te maken met nieuw bloed. In de vierde Aspe-aflevering op woensdag 2 april 2014 stelt hij dan ook trots zijn nieuwe aanwinst voor: inspecteur Dirk Vereecke, een rol voor Axel Daeseleire.

Dirk Vereecke heeft zijn hele carrière als motard bij de Brugse politie gewerkt. Bescheidenheid is hem vreemd. Hij heeft al heel wat watertjes doorzwommen en stelt zich als nieuw lid van het politieteam allesbehalve nederig op. De samenwerking met De Maegd (Ludo Hoogmartens) loopt dan ook niet van een leien dakje. Bovendien vermoedt Rob dat Vereecke niet de man is die hij beweert te zijn.

Vereecke wil zich meteen bewijzen en zet z’n tanden in de verdwijning van de 10-jarige Sofie Bynens, dochter van Anita (Mieke Dobbels) en Geert (Luc Nuyens). Het meisje wordt op klaarlichte dag ontvoerd op weg naar school. Zonder getuigen. Vreemd is wel dat op dezelfde plaats zes jaar eerder ook al een 10-jarig meisje werd ontvoerd. Het onderzoek komt in een stroomversnelling terecht als er dan toch een getuige blijkt te zijn: de zwaar autistische Katrien, een gastrol voor Cordon-actrice Zoë Thielemans. Andere bekende gezichten die bij de zaak betrokken worden, zijn Sven De Ridder, Patricia Goemaere, Ruth Becquart en Titus De Vooght.

Aspe vanavond om 21.15 uur bij vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: