Zaterdagavond is filmavond bij VTM. De voorbije weken schotelden we de kijkers al verschillende televisiepremières voor, en dat is op zaterdag 6 april 2013 niet anders. Met Verschrikkelijke Ikke, de Nederlandse versie van de Amerikaanse animatiefilm Despicable Me, staat een film voor het hele gezin op het programma.

De film gaat over het duivelse meesterbrein Gru, dat tegen elke prijs de grootste superschurk ter wereld wil worden, in de hoop zo eindelijk het respect te winnen van zijn moeder. Hij verslaat iedereen die hem in de weg zit met zijn arsenaal aan high-tech wapens en gadgets. Maar dan ontmoet hij op een dag drie kleine eigenwijze weesmeisjes die naar hem kijken en iets in hem zien wat nog nooit iemand heeft gezien: een mogelijke papa. ’s Werelds grootste schurk heeft zojuist zijn grootste uitdaging gevonden: drie kleine meisjes die Margo, Edith en Agnes heten…

Despicable Me opende het eerste weekeinde in Noord-Amerika met een opbrengst van 56,3 miljoen dollar, goed voor een eerste plaats. Daarmee was het de op twee na meest succesvolle animatiefilm van 2010, na Toy Story 3 en Shrek Forever After. Ook muziekliefhebbers zitten op zaterdagavond 6 april goed met Verschrikkelijke Ikke, want de muziek - opgenomen met een 67 muzikanten tellend ensemble van het Hollywood Studio Symphony - werd net zoals de film, fel gesmaakt door de critici.

Verschrikkelijke ikke vanavond om 20.25 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: