Zes jongeren vanaf vandaag aan de slag om nieuw jongerenprogramma te ontwikkelen

De VRT heeft vandaag de geselecteerden van Carte Blanche bekendgemaakt. Met dat project geeft de openbare omroep jongeren de kans om televisie heruit te vinden. Vanaf vandaag gaan de geselecteerden aan de slag om een nieuw participatief en interactief jongerenaanbod te maken. Dat zal zowel online als OP12 lopen.

Twee maanden geleden lanceerde de VRT een oproep aan jongeren om zich in te schrijven voor Carte Blanche. Daarmee kregen jonge volwassenen de kans om televisie heruit te vinden. Meer dan achthonderd jongeren schreven zich in. Na een eerste screening op basis van het ingestuurde idee en vier selectiedagen eind juli vertrokken uiteindelijk 21 jongeren op mini-bootcamp in de Ardennen. Van die 21 blijven nu nog zes kandidaten over. Zij krijgen een contract aangeboden om vanaf vandaag televisie heruit te vinden.

Carte Blanche-meter Sihame El Kaouakibi: “De zes die we geselecteerd hebben vormen het kernteam van Carte Blanche. Zij vertegenwoordigen een hele jongerencommunity in al zijn facetten. Maar ze staan er niet alleen voor. We gaan sowieso ook de andere jongeren die we de voorbije twee maanden ontmoet hebben, alsook alle jongeren die veel goesting hebben om dit verhaal samen met ons te schrijven, nog betrekken bij het project. We hebben veel uiteenlopende profielen gezien: jonge mensen die grafisch heel sterk zijn, die zeer naturel en fris voor de camera komen, die zeer creatief of zeer punctueel zijn, muzikanten en nog veel meer. Allemaal talenten die welgekomen zijn bij Carte Blanche en zeker een voorproever zijn van de nieuwe generatie Vlaamse mediamakers.”

Eerste werkdag
Vandaag is de eerste werkdag voor de zes geselecteerden. Hun opdracht is om vanaf begin 2014 klaar te staan met een nieuw mediaconcept voor jongeren, dat zowel online als OP12 zal lopen. Dit najaar zal iedereen de vooruitgang van het project online en op televisie kunnen volgen. Daarover geeft de VRT later meer informatie.

De zes jongeren worden tijdens hun opdracht begeleid door coaches Sofie Engelen en Dieter Coppens en Carte Blanche-meter Sihame El Kaouakibi.

De zes geselecteerde jongeren
Naam: Barbara Dzikanowice
Leeftijd: 24
Woont in: Brasschaat
"Koffie? Check! Blanco notebook? Check! Bakkenvol goesting? Check! Allez roulez, laat de Carte Blanche rollercoaster maar vertrekken. Helemaal klaar om de traditionele TV een peer te stoven."

Naam: Bert De Clercq
Leeftijd: 23
Woont in: Dendermonde
“Euforie alom toen ik het nieuws te horen kreeg. Normaal gezien betalen mijn ouders voor de champagne maar ditmaal heb ik hen getrakteerd. Als je hobby je werk wordt, is vrije tijd ver te zoeken. Gelukkig ben ik single en heb ik dus 24 uur per dag de tijd om bezig te zijn met dit project.”

Naam: Kevser Marasligil
Leeftijd: 18
Woont in: Sterrebeek
"Ik kan niet beschrijven wat er door mij ging toen ik vernam dat ik erbij hoorde. Ik kan wel zeggen dat ik het freaking awesome vond!"

Naam: Mourad Baaiz
Leeftijd: 22
Woont in: Denderleeuw
“Heureux comme une trompette au chocolat”

Naam: Samir Korbi
Leeftijd: 23
Woont in: Deinze
"Fantastisch! Nu moet ik nog sneller m'n herexamens afwerken!"

Naam: Thomas Verbruggen
Leeftijd: 19
Woont in: Rijmenam
"Dit is een unieke kans, ik ben dan ook enorm dankbaar dat ik deel mag uitmaken van deze talentvolle groep. Het wordt een onvergetelijke tijd."

Carte Blanche op sociale media:
https://www.facebook.com/Krijgcarteblanche
https://twitter.com/krgcarteblanche
http://instagram.com/krgcarteblanche
http://www.youtube.com/user/KrijgCarteBlanche

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: