Iedereen denkt nu al volop wat hij op zijn kerstlijstje gaat schrijven want het is bijna zover. Net zoals in de film, de kerstperiode is al volop aan de gang. De mannen in de film zijn dan misschien niet meteen bezig met wat ze willen voor Kerstmis, maar meer met wat ze in hun leven willen. We volgen het verhaal van zes mannen.

Vincent (Louis Talpe) is een rijke producer die een nogal uitbundig leven leidt. Veel feestjes, veel drank en vooral veel vrouwen. Hij wordt verplicht met de al wat oudere Bruce (Gene Bervoets) samen te werken. Niet direct zijn stijl van muziek, maar hij kan niet anders. Bruce, die zijn producer wel een lekker ding vindt, is bezig aan een comeback. Om zichzelf en zijn producer te laten focussen besluit hij de nieuwe vlam (Sandrine Van Handenoven) van Vincent weg te laten sturen. Hij chanteert Vincent die hem braafjes daarin volgt... Maar wat als deze vrouw nu de juiste was? En zal het Bruce lukken zijn langverwachte comeback te maken?

Tim (Adriaan Van Den Hoof) en Wouter (Jonas Van Geel) zijn twee broers die enorm van elkaar verschillen. Tim is een succesvolle reclamemaker terwijl Wouter meer iemand is van twaalf stielen en dertien ongelukken. Hij wist niet goed wat studeren, dus heeft hij zowat alles geprobeerd. Met als gevolg dat hij geen diploma heeft. Hij is een echte dromer die constant bezig is met zijn eigen masterplan. Tot op heden lijken deze plannetjes niet altijd even haalbaar en moet hij zijn dagen slijten in verschillende interim jobs, die hij dan ook nooit lang volhoudt. Tim is niet enkel op het vlak van het werk een serieuze man, maar ook in zijn relatie. Hij gaat namelijk trouwen binnen de maand met Laura (Ruth Beckaert). Hun plannen zijn echter maar van korte duur, ze maken beide een draai van 180°. Plots blijkt Wouter's vriendin Nicki (Evelien Bosmans) zwanger te zijn en voelt Tim zichzelf aangetrokken door de jonge studente Maria (Ella June Henrard). Zullen ze er beide in slagen hun leven weer op de rails te krijgen?

Roland (Ben Segers) is tramchauffeur en getrouwd met Suzanne (Nathalie Meskens). Samen hebben ze een zoontje Tommy (Jules Dezuttere). Na een dodelijk accident met zijn tram enkele jaren terug, is Roland nooit meer dezelfde geworden. Zijn huwelijk gaat eraan kapot, althans voor hem, want voor zijn echtgenote is het al lange tijd afgelopen. Hij doet er alles aan om zijn vrouw terug te winnen, maar door zijn agressieve houding stoot hij haar steeds meer en meer af. Tommy is verliefd voor het eerst in zijn leven, maar wat als zijn grote liefde ineens verhuist?

Bruno (Tom Audenaert) woont samen met zijn cavia. Hij is volop op zoek naar een vrouw en aan het daten. Hij slaagt er nooit in de juiste woorden te vinden en jaagt ze daardoor allemaal weg. Hij besluit raad te vragen aan Vincent die hij meermaals tegenkomt in de sauna. Net als hij alles een beetje wilt opgeven, leert hij Suzanne kennen aan de kassa van een dierenwinkel. Het klikt meteen en ze starten met daten. Zal Suzanne kiezen voor het oude getrouwe en terugkeren naar Roland? Of kiest ze voor de brave, ietwat vreemde, Bruno?

De film is het regiedebuut van acteur Filip Peeters. Hij verklaarde ons dat hij eerst wou acteren om dan beter te kunnen begrijpen wat acteurs willen van hun regisseur. Dat is hem duidelijk gelukt. De film stak mooi in elkaar en deed alles behalve vervelen. Het verhaal is gebaseerd op de Nederlandse film Mannenharten, die dan weer op zijn beurt gebaseerd was op de Duitse film Männerherzen. Het verhaal is niet helemaal hetzelfde als de Nederlandse film en kreeg dus ook een andere naam. Als je de Nederlandse al gezien hebt is dat dus alvast geen excuus om niet naar "Wat mannen willen" te gaan zien. Het had wel iets weg van de wereldberoemde klassieker "Love Actually" dus kon het al niet meer misgaan. Het is een echte feelgoodmovie, die romantiek, humor en een mooie verhaallijn bevat. De film bracht je al helemaal in de kerstsfeer en deed er ons al helemaal naar verlangen. Een dikke pluim voor Filip Peeters en de cast en crew voor het maken van zo'n prachtfilm.

De film was niet enkel het debuut van Filip Peeters maar ook voor het gloednieuwe productiehuis "Marmalade Films". Hopelijk werken Filip en Marmalade Films nog vaak samen want wij willen meer van dat! De première was maandag in Kinepolis Gent te doen. Gezien het bij het debuut toch altijd wat grootser mag, kwam er tal van collega's uit BV-land hun collega's even een hartje onder de riem steken. Terwijl iedereen aanschoof op de rode loper, speelde Born "Imagine" van John Lenon als eerbetoon aan de slachtoffers en hun familie van de recente gebeurtenissen in Parijs. Niet alleen Born kwam een liedje zingen maar ook Stan Van Samang was van de partij. Hij werd door Filip Peeters gevraagd de titelsong van het liedje te schrijven. Hij bracht dan ook zijn zelfgeschreven titelsong "Lucky Me".

De film zal vanaf 25 november in alle zalen te zien zijn, ga zeker eens een kijkje nemen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: