De zeer getalenteerde Diana Ross verpersoonlijk de geest, de kracht en de geschiedenis van de Amerikaanse soulmuziek. Ze begon bij de Supremes om in 1969 solo verder te gaan. Met de Supremes scoorde ze in totaal 12 grote hits om nadien solo nog verschillende grote wereldhits te scoren. Vooral in de jaren 80 was ze voordurend in de hitparades te beluisteren om in de jaren 90 op het Europese continent wat van het voorplan te verdwijnen. Gisteren was ze na vele jaren eindelijk terug op Belgische bodem waar ze voor de 7de keer schitterde in Vorst Nationaal.

dianaOndanks dat het concert lang niet uitverkocht was, slaagde diva Diana er moeiteloos in om Vorst Nationaal naar haar hand te zetten. Met haar nog steeds gouden onaangetaste zuivere stem veroverde ze dan ook moeiteloos de harten van alle aanwezige fans. De enthousiaste fans zongen dan ook vanaf de eerste noten van haar gouden hit “I’m coming out” tot het bisnummer “I love you”, de titelsong van haar nieuwe album, alles luidkeels mee.

Dat de 63 jarige diva nog erg lening is, bewees ze overduidelijk in haar kledijwissels. In een mum van tijd veranderde haar prachtige rode glitterjurk in een schitterende gele outfit. Later volgde nog een maagdelijk witte jurk om te eindigen in een glinsterend zwarte outfit.

dianaIn een show waar niet de technische hoogstandjes centraal stonden maar wel Diana’s muziek volgde de wereldhits elkaar in sneltempo op. Haar wereldhits afgewisseld met enkele minder bekende songs, veelal uit Diana’s nieuwe album “I love you”, zorgde voor een indrukwekkende setlist die meer dan gesmaakt werd door het Diana Ross minded publiek. Begeleid door een 5 man koppige band en 2 backing vocals zong ze dan ook hits als “Baby love”, “stop in the name of love”, “you can’t hurry love” , “upside down”, “why do fools fall in love” maar ook de soundtrack van de film “endless love” kon niet mankeren.

Laten we in schoonheid afsluiten en zeggen dat Diana Ross nog makkelijk 10 jaar door kan gaan. Wie gisteren trouwens niet in Vorst aanwezig was kan nu wel een fotoreportage bekijken in het fotoalbum.

Foto’s Diana Ross in Vorst nationaal

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: