Na het verrassende huwelijksaanzoek van Barbara en het emotionele jawoord van Saar vorige week ontvangt Marcel Vanthilt deze week twee geliefden die al veertig jaar getrouwd zijn. De sympathieke Marcel Allaert en Rita Devoldere uit Ieper wagen op zondag 3 maart hun kans in Het perfecte koppel op Eén.

Marcel en Rita leerden elkaar kennen op een mooie zaterdagavond in 1968. Rita was 15 en mocht voor het eerst met haar vader mee op café. In dat café niets dan oude mannen, maar ook de 22-jarige Marcel. Hij zag haar, zij zag hem, ze dansten en de rest is geschiedenis.
Ondertussen zijn Marcel en Rita 66 en 60 jaar oud, allebei gepensioneerd en staan ze aan het hoofd van een ware dynastie: ze hebben drie kinderen en zeven kleinkinderen. Meer dan de handen vol dus. In hun weinige vrije tijd fietst en loopt Marcel en doet Rita aan crossfit.
Een prachtig koppel, twee geliefden die na veertig jaar helemaal met elkaar vergroeid zijn. En bijgevolg een stevige uitdaging voor Marcel Vanthilt.

Want weten ze ondertussen niet alles van elkaar? Zijn alle kleine kantjes al niet bijgeschaafd?
En kunnen Marcel en Rita elkaar nog verrassen?

Over het perfecte koppel
Exact 48 uur voor Het perfecte koppel begint, worden Marcel en Rita gescheiden en naar twee geheime locaties gebracht. Cath Luyten is de vaste scheidingsdame met dienst. Twee dagen lang hebben beide partners geen contact met elkaar: geen telefoon, geen e-mail, zelfs geen sms’je. Tijdens dat isolement krijgen beide dames opdrachten die ze in het programma zullen moeten uitvoeren.

Na twee dagen worden de partners apart naar de studio gebracht. Daar wachten hun familie, vrienden, collega’s en Marcel Vanthilt. En ook daar blijven ze van elkaar gescheiden. Ze mogen in dezelfde zetel plaatsnemen, vlakbij elkaar, maar ze krijgen elkaar niet te zien. Doorheen hun zetel loopt een houten scheidingswand. En dat blijft zo, vijf quizrondes lang.

Tijdens die quizrondes worden de partners uitgedaagd op alle terreinen van hun relatie: hun liefde voor elkaar, hun kennis over elkaar en hun verlangen naar elkaar. Vrouw en man moeten bewijzen dat ze elkaar door en door kennen. Dat ze alles voor elkaar overhebben. Dat ze zich de voorbije 48 uur goed voorbereid hebben. Hoe beter ze het doen, hoe meer geld ze winnen: in elke ronde is duizend euro te verdienen.

Pas helemaal aan het einde van het programma wordt het koppel herenigd. Voor het eerst in 48 uur zien ze elkaar terug. Maar voor ze elkaar in de armen mogen vallen, wacht hen de ultieme uitdaging: in een heel bijzonder finalespel moeten ze elkaar een perfect getimede kus geven op de tonen van hun favoriete liefdeslied. De perfecte kus. Als dat lukt, verdubbelen ze hun verzamelde geldbedrag.

Het perfecte koppel is quiz, spel en romantiek in één. De ultieme relatietest, met als inzet tienduizend euro. En dat alles in goede banen geleid door de ultieme ceremoniemeester: Marcel Vanthilt.

Marcel en Rita in Het perfecte koppel: op zondag 3 maart om 20.00 u. op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: