Customs - AB

Het was popkenner Luc Janssen die Customs eind ‘08 ontdekte. Hij zwierde bij Studio Brussel als eerste 'Rex' op de draaitafel die in ‘09 rakelings naast de MIA voor 'hit van het jaar' scheerde. Van het debuut album ‘Enter The Characters’, waarop ook nog kleppers als 'Justine' en 'Shut up, Narcissus' prijkten, gingen intussen meer dan 15.000 stuks over de toonbank. Customs vulde elke zaal die in de lage landen te vinden was en overtuigde zelfs de grootste criticasters op de main stage van Rock Werchter. 

Opvolger ‘Harlequins of Love’ was een niet mis te verstaan signaal dat Customs niet van plan was zich te laten vastpinnen in welk genre dan ook: Customs zal altijd staan voor die uiterst herkenbare bariton, voor catchy melodieën en voor tonnen energie. De lead single 'Harlequins' dook overal op, reclamespot incluis. 

Nu is daar de derde plaat en klinkt Customs nieuw en vertrouwd tegelijk. Op ‘The Market’ toont Customs zich dansbaarder dan ooit, met invloeden van disco, glamrock en funk, en met nog steeds die klok van een stem en die spitante lyrics. Customs is stilaan alle labels aan het ontgroeien en wordt een genre op zich.

Opwarmen deze avond doet één van Nederlands spannendste bands van het moment: De Staat. Hun jongste album ‘I_CON’ – over iconen en oplichters – verscheen dit najaar. De Volkskrant hierover: “Er zit lef, humor en klasse in De Staat, en dat alles komt er mooi uit op wat hun beste, origineelste album tot nu toe mag heten.” Oor deed er nog een schepje bovenop: ‘I_CON’ is niets meer of minder dan een wereldplaat geworden.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Customs
Datum: 
vrijdag 31 januari 2014
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over