Een kleine maand voor de première van de legendarische deurenkomedie BOEING BOEING, maakte producent De Komedie Compagnie graag tijd voor de pers om de cast van deze “non-stop komedie” persoonlijk voor te stellen. Regisseur Christophe Ameye presenteerde Carry Goossens, Danni Heylen, Greet Rouffaer, Christel Domen, Erik Van Herreweghe en Marianne Devriese in het inspirerende kader van het luchtvaartmuseum Stampe en Vertongen te Deurne. BOEING BOEING gaat op 17 oktober in première in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Nico Warrinnier lichtte de toekomstplannen van De Komedie Compagnie toe.

Boeing Boeing – een deurenkomedie van formaat met eigenwijze twist

Dit heerlijke stuk van Marc Camoletti is de meest gespeelde komedie ter wereld. Maar zo zag u het nog nooit! Regisseur Christophe Ameye geeft aan dit stuk zijn eigen, originele ‘twist’. Hij kiest ervoor om drie personages van stewardessen van middelbare leeftijd neer te zetten. Niemand minder dan topactrices Christel Domen, Greet Rouffaer en Danni Heylen spelen de bevallige stewardessen van internationale allure. Erik Van Herreweghe en Carry Goossens kruipen in de rol van vrolijke vrijgezel Bernard en trouwe vriend Robert. Marianne Devriese is in de versie van De Komedie Compagnie een jonge, hippe huishoudster die met verbazing toekijkt naar de capriolen van haar baas met zijn vriendinnen.

Iets om naar uit te kijken bij dit bekende verhaal.

De rijke vrijgezel Bernard (Erik Van Herreweghe) beleeft de tijd van zijn leven met drie verschillende stewardessen van middelbare leeftijd. Dit allemaal onder het afkeurende oog van zijn jonge, hippe huishoudster. Een tot in de details uitgewerkt schema van de vluchten zorgt ervoor dat de dames elkaar nooit tegenkomen. Maar de moderne tijd haalt hen in. De ontwikkeling van de gloednieuwe en véél snellere Boeing 747 gooit het strakke schema helemaal in de war.

Bernard had echter ook niet gerekend op nog een veel grotere stoorzender: zijn oude vriend Robert (Carry Goossens) die onverwacht op bezoek komt! In een opeenvolging van hilarische verwikkelingen waarbij de waarheid aan het licht dreigt te komen, wordt Robert gedwongen om als afleidingsmanoeuvre te dienen.

Een typisch stuk voor de komedie compagnie

BOEING BOEING is een heerlijke, zorgeloze deurenkomedie met het ritme van een straaljager. Het stuk wordt bovendien gespeeld door een stel ervaren acteurs die bijna allemaal al meerdere voorstellingen speelden bij DKC. Het trouwe publiek wordt dus op zijn wenken bediend. Nieuwkomers Greet Rouffaer, Christel Domen en Danni Heylen smijten zich volledig en voelen zich duidelijk thuis bij De Komedie Compagnie.

De komedie compagnie op kruissnelheid

De aanwezige pers kreeg ook een terugblik op het voorbije seizoen en een huidige stand van zaken bij De Komedie Compagnie. Naast de repetities die volop bezig zijn voor BOEING BOEING, loopt de komedie TAXI TAXI volop in Nederland. Dit is het eerste stuk van De Komedie Compagnie dat ook de theaters in Nederlands onveilig maakt. In het voorjaar van 2015 zet DKC in Vlaanderen het stuk KASSA KASSA op het programma. Ook hier zal het publiek een schitterende cast aan het werk zien.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Boeing Boeing
Datum: 
vanaf 17 oktober 2014
Locatie: 
Theater Elckerlyc, Antwerpen

Reservatie:

Meer over