Tijdens de tweede Battles gingen er opnieuw 6 sterke zangtalenten door en steelden Koen en Natalia een stem uit het team van een andere coach. 1,07 miljoen kijkers (live+4) keken naar de aflevering van de tweede Battles, goed voor een marktaandeel van 49% (VVA 18-54).

In de derde Battles op vrijdag 15 maart 2013 strijden opnieuw heel wat zangtalenten met elkaar voor een felbegeerde plaats in het team van de 1 van de coaches voor de liveshows. De coaches zullen immers opnieuw, samen met hun hulpcoach, slechts 1 van hun 2 teamleden uit de Battle meenemen naar de liveshows. Maar dan hoeft het Voice-verhaal nog niet te eindigen, want de andere coaches kunnen ook deze keer talenten ‘stelen’ van een andere coach.

Natalia stuurt deze keer onder andere de countryzanger Robby en de goedlachse Nathalie samen op het podium en laat hen ‘Island in the Stream’ van Dolly Parton & Kenny Rogers brengen. “Ik vind jullie met twee echt wel compatibel, dus daarom heb ik er ook voor gekozen om jullie samen te zetten”, aldus Natalia. Robby leert veel bij van zijn coach: “Zo een workshop met Natalia en Bert, ik vind dat geweldig, dat is gewoon niet te vatten in de realiteit”. Ook Nathalie krijgt veel nuttige tips mee van haar coach: “Ik ben blij dat ik door de workshop besef dat ik nog goed aan hoge tonen kan, da’s een stuk angst die voor mij wegvalt”. Welke stem zal Natalia kunnen overtuigen? En zal er iemand van de andere coaches 1 van hen 2 willen stelen?

Voor een andere Battle zet Alex de twee gevoelige en breekbare stemmen Domien en Olivier samen en geeft hen het nummer ‘You’re Not Alone’ in de Mads Langer-versie. Alex vindt hen een perfecte match: “Deze Battle wordt niet 1 van het grote geweld, maar van mensen met net die juiste intentie om te raken en vooral om mij te raken natuurlijk. Domien en Olivier zijn alletwee heel gepassioneerd bezig met muziek en hebben alle twee weinig ervaring, dus de perfecte match om hen tegen elkaar te zetten”. Domien vindt Olivier alvast een geduchte tegenstander: “Ik vind het wel een beetje een nachtmerrie om tegen Olivier te zingen, het zal moeilijk worden volgens mij”. Olivier probeert vooral heel veel op te steken van zijn coach: “Alex is zo’n figuur op zich, dus als hij iets zegt is dat echt iets dat we zeker meenemen”. Ze hopen met hun Battle vooral de mensen te raken. Net voor ze de ring betreden, hebben ze enorm veel last van zenuwen. Wie kan zijn zenuwen het best onder controle houden en Alex het meest raken?

Koen kiest in deze Battle-ronde voor het duo Patricia en Lucas en laat hen ‘Il Nous Faut’ van Elisa Tovati & Tom Dice zingen, een nummer zowel in het Frans als het Engels. Zowel Patricia als Lucas hebben nog nooit in het Frans gezongen, dus dat belooft alvast een grote uitdaging te worden. Koen gelooft rotsvast in hen: “Ik denk: zet twee goede zangers bij elkaar en dat gaat elkaar naar een hoger niveau tillen en dat gaat een hardcore Battle worden”. Patricia heeft het tijdens de workshop moeilijk om het nummer heel intiem te brengen: “Ik ben het gewoon om heel groot te zingen, en in dit nummer moet ik net heel klein zingen dus dat is voor mij een beetje moeilijk, maar we komen er wel”. Ze hoopt alleszins vurig dat haar tweede deelname haar deze keer tot in de liveshows kan brengen. Lucas ziet de liveshows ook heel erg zitten: “Woorden schieten eigenlijk te kort om te zeggen hoe graag ik dit wil. Dat is iets dat al van jongsaf aan in mij zit: entertainen en dromen dat ik een grote show kan hebben”. Coach Koen zal uiteindelijk toch een keuze moeten maken tussen hen twee.

Van deze drie Battles kan je alvast een voorsmaakje horen via de ThuisCoach App. De drie andere Battles ontdekt de kijker pas vrijdagavond bij VTM.

Afspraak dus nu vrijdagavond om 20.30 bij VTM, voor de derde Battle van The Voice van Vlaanderen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: