Op woensdag 3 april geven Britt van Marsenille, Jan Van Looveren en Thomas Vanderveken de aftrap voor Voor hetzelfde geld, een gloednieuw reportageprogramma over geld op Eén. In de eerste aflevering helpt Thomas Vanderveken Karl en Lien aan een voordelige lening voor hun droomhuis en vraagt Jan Van Looveren zich af hoeveel zakgeld kinderen – zijn eigen kinderen bijvoorbeeld – moeten krijgen. En hoe komt het dat de prijzen van vliegtickets zo verschillen? Britt, Jan en Thomas gaan op zoek naar het goedkoopste ticket.

Besparen op een woonlening
In de eerste aflevering duikt Thomas Vanderveken onder in de bankwereld. Hij zoekt uit hoeveel je kunt besparen op je woonlening door bij verschillende banken te gaan “shoppen” voor een lening.

Karl en Lien hebben net hun droomhuis gekocht en ze zijn op zoek naar een lening. Thomas helpt hen daarbij en geeft hen een verborgen camera mee. Wat gebeurt er precies als je banken tegen elkaar uitspeelt? Hoe doe je dat het best? En vooral: kan het je echt veel opleveren? De kijkers zien het in Voor hetzelfde geld op Eén.

Uiteindelijk sparen Karl en Lien maar liefst veertigduizend euro uit op hun lening door de banken tegen elkaar uit te spelen. Veertigduizend euro, op enkele dagen tijd.

Hoeveel zakgeld geven?
Jan Van Looveren zoekt uit hoeveel zakgeld je het best aan je kind geeft en wat het daar allemaal van moet kopen. En of Jente, zijn dochter van zestien, nu te veel of te weinig krijgt. Of is het precies goed?

Goedkoop vliegen
En de presentatoren vliegen zo goedkoop mogelijk met een lijnvlucht naar Barcelona. Waar moet je op letten als je een ticket boekt? En wat kan je veel geld besparen? Britt is er rotsvast van overtuigd dat zij de goedkoopste vlucht naar Barcelona kan vinden. Ze daagt haar collega’s uit voor een wedstrijd.

Voor hetzelfde geld: op woensdag 3 april om 20.35 u. op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: