Schattige Robots Lize Feryn en Aster Nzeyimana verrassen iedereen met hun zangtalent

Hun ontmaskering was een shock voor speurders Kevin Janssens, Julie Van den Steen en Andy Peelman en vooral voor gastheer Niels Destadsbader. “Dit vind ik écht niet tof! Zo spijtig! Dit waren eerlijk gezegd een beetje mijn favorieten”, klonk het vanavond in The Masked Singer. En toch is het liedje van de schattige Robots uitgezongen. Zij werden vanavond als vijfde ontmaskerd. Van onder de reusachtige pakken verschenen tortelduifjes Lize Feryn en Aster Nzeyimana. Zij verbaasden jong en oud de voorbije weken met hun zang- en raptalent. “We hebben ons echt goed geamuseerd”, klonk het.

Speurder Kevin Janssens had het bij het rechte eind: actrice Lize Feryn en VRT-sportanker Aster Nzeyimana vermomden zich de voorbije weken als Robots. Daar moesten ze aanvankelijk wel even over nadenken. “We hebben die vraag behandeld, afgewezen, toch de deur op een kier gezet en na lang beraad beslist om toch mee te doen”, vertelt Aster in Behind The Mask op VTM GO. “Ik dacht: ik ga dat niet doen met mijn werk als serieuze journalist. Maar dan dacht ik: ik bén geen serieuze journalist (lacht).

En dus maakten Lize en Aster kennis met mr en mrs Robot. “Dit was echt het meest gigantische pak van de reeks”, aldus Aster. “Het lastigste was het skelet, dat super hard was en keiveel woog. Wij zijn allebei mager van nature en we hebben niet veel reserve op onze schouders. Dat skelet steunde daarop en ik zweer het u, dat deed zó veel zeer.” Lize en Aster onthullen in Behind The Mask ook de uitdaging die Aster kreeg in een whatsappgroep met alle Masked Singers. Op het EK moest hij in zijn voetbalcommentaar subtiel het woord ‘robot’ zien te verwerken. “Ik dacht: dat lukt mij wel”, vertelt Aster. “Ik heb anderhalf uur en meer om te babbelen en ik kan daar echt alles in vertellen wat ik wil.” En zo geschiedde tijdens de match tussen Hongarije en Portugal…

Het koppel genoot ervan om The Masked Singer samen te kunnen beleven. “Het was een stap in het onbekende”, besluit Lize. “En het leuke is dat we dit samen konden doen. De ontgoocheling eens je eruit ligt is zó groot. De grond zakt van onder je voeten weg.” Aster: “Het was een eer om te mogen meedoen. Ik was zo blij dat we dit met twee konden beleven. Alles is leuker als je het kan delen met mensen. We hebben alles bereikt wat we wilden. Ik wou een keer goed zingen en een keer goed rappen met Lize. Dat is gelukt.

Niels Destadsbader sloot de show van vanavond bovendien af met een bijzondere mededeling. “Dit is het moment om heel belangrijk nieuws te brengen aan onze Masked Singers, die gemaskerd backstage zitten.” Maar wat is die verrassing juist? Op dat antwoord moeten de kijkers nog heel even wachten...

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: