Ontdek de volledige line-up en stage hosts van Voodoo Village festival 2024

Op 7 en 8 september keert Voodoo Village terug naar de magische bossen rond het kasteel van Humbeek. Maar liefst 80 dj’s en live acts zorgen voor muzikaal vuurwerk op 5 podia, aangevoerd door een topselectie van internationale stage hosts. Het elektronische boetiekfestival introduceert vandaag een verrassende primeur. Als eerste Belgische festival voert het een ‘no phone’ beleid in op één van haar stages. Helemaal opgaan in muziek zonder de afleiding van telefoons? Dat kan alleen bij Voodoo Village.

Van soul en disco tot afro house en energieke technobeats: het boetiekfestival Voodoo Village trakteert haar Villagers op een onvergetelijke muzikale ervaring. De crème de la crème van de elektronische dansscène zakt op 7 en 8 september 2024 af naar de magische bossen in de schaduw van het kasteel van Humbeek. Voor de stage hosts wist Voodoo Village een bruisende mix van de beste internationale feestconcepten, topclubs en labels te strikken.

Een greep uit het indrukwekkende programma:

THE FOREST

Absolute headliner op zondag is Black Coffee, een van de meest gevraagde internationale DJ’s en producers van het moment. Zijn diepe afro house past perfect bij de magische sfeer van The Forest. Black Coffee veroverde ons land met zijn legendarische clubhit ‘The Rapture Pt III’, die hij samen met &Me van Keinemusik maakte. Voodoo Village is het enige Belgische zomerfestival waar je Black Coffee aan het werk kan zien. Daarnaast belooft zondag onvergetelijk te worden met een wervelende set van &ME en Adam Port van Keinemusik en de passage van Kitty Amor. Op zaterdag zal GOLFOS het bos in vuur en vlam zetten met een unieke back 2 back set van het duo Pawsa en Dennis Cruz. Ook is het uitkijken naar Adam Ten en Bibi Seck.

THE ORACLE

Van esoterische wereldmuziek tot desert house en een belevingsstage met verschillende workshops: The Oracle brengt rust in je festivaldag. Het live 360° podium wordt gehost door het spirituele feestcollectief ‘The Gardens of Babylon’. Oceanvs Orientalis en Sinego betoveren het publiek met hun unieke benadering van elektronische muziek. Niet te missen is headliner Parra for Cuva. Na zijn gesmaakte passage in de AB stelt hij op Voodoo Village voor de laatste keer zijn nieuwe album 'Mimose' voor in ons land.

THE YARD

Fans van melodische techno worden aan het overdekte hoofdpodium The Yard op hun wenken bediend. Op zaterdag nemen de pulserende beats van Jamie Jones je mee naar ongekende hoogten. Zondag is het de beurt aan het Oekraïense muziekduo Artbat. Ook BLOND:ISH en het Belgische dj-duo Ajna & Samm maken hun opwachting op de mainstage in de schaduw van het kasteel.

THE OBSERVATORY

Een hypnotiserende mix van trance, acid en techno laat de lucht aan The Observatory knetteren. Onder meer Marlon Hoffstadt (aka DJ Daddy Trance) b2b met Malugi geven er het beste van zichzelf. Ook op het programma: Dj Boring, Partiboi69, Daria Kolosova en lokaal talent Pegassi.

THE SHELTER

De stevige beats van techno, bass en minimal op The Shelter zijn een feest voor liefhebbers van het hardere werk. Dit jaar wist Voodoo Village onder meer I hate Models te strikken. Ook van de partij zijn Charlie Sparks, BIIA en lokaal talent NOVAH, net als Indira Paganotto met haar energieke mix van psytrance en techno. Sinds ze tekende bij KNTXT, het label van Charlotte De Witte, gaat het hard voor de Spaanse met Indische roots. Vorig jaar moest ze forfait geven wegens ziekte, dit jaar belooft ze extra hard te knallen.

Hart voor lokaal talent

Voodoo Village houdt ervan om talent van eigen bodem een platform te bieden. Enkele van de opkomende en Belgische artiesten die dit jaar de podia warmdraaien zijn Nico Morano - intussen een vaste festivalwaarde -, Ajna & Samm, rising star Bibi Seck, Copal, Helena Lauwaert, Accelerator stage host Milo Spykers, NOVAH, Pegassi en Kenny Montana.

Overzicht stage hosts

Stage zaterdag zondag
The Forest Life&Death Voodoo Village
The Oracle The Gardens of Babylon The Gardens of Babylon
The Yard Club Momento Brunch in The Park
The Shelter Kompass Klub Accelerator
The Observatory Mutual Pleasure Club Heart Broken

Je kan de volledige line-up per dag hier bekijken.

Primeur: no phone policy

Voodoo Village voert dit jaar als allereerste Belgische festival een ‘no phone policy’ in voor sommige festivalzones. Wie The Oracle binnen wil, zal aan de entree gevraagd worden om zijn smartphonelens met een sticker te bedekken. Foto's en filmpjes maken is er niet toegelaten. Maxim Dekegel, festivalorganisator: “The Oracle moet een unieke ervaring zijn die je samen met de Voodoo Village community deelt. Volledig in het moment zijn, zonder stoorzenders, zorgt voor een memorabele beleving.

Focus op Wellbeing

Natuurlijk staat muziek centraal, maar Voodoo Village is meer dan pompende beats. Mentaal welzijn staat voorop bij het boetiekfestival. Organisaties zoals Safe 'n Sound en Flow garanderen de veiligheid van elke Villager. Mobiele teams of ‘safe souls’ lopen rond op het terrein en helpen bij overlast, grensoverschrijdend gedrag en andere problemen. Wie nood heeft aan een time-out kan terecht in The Sanctuary, een prikkelvrije zone aan The Oracle waar een psychotherapeute hulp en een luisterend oor biedt. Ook na het festival laat Voodoo Village haar bezoekers niet los, met een hotline voor mentale steun indien gewenst. Wie gewoon even aan de feestdrukte wil ontsnappen, vindt in de verschillende chill-out zones op het festivaldomein rust en kalmte. “Voodoo Village is één groot dorp, met eetgelegenheden, winkels, workshops, ontspannings- en ontmoetingsplekken… Een mini-samenleving op zich, waar iedereen zichzelf kan zijn. Voodoo Village is een plek van liefde en connectie. We willen dat iedereen zich hier veilig voelt en een fantastische tijd beleeft,” legt Maxim Dekegel uit.

Mobiliteit en overnachting

Voodoo Village is op verschillende manieren te bereiken:

Met de boot

Wie het origineel wil aanpakken, kiest voor de bootformule. Stap op aan Tour & Taxis in Brussel en vaar via het kanaal van Willebroek tot op 100 meter van het festivalterrein. De boottrip duurt ongeveer een uur. De DJ en een drankje brengen je alvast in feeststemming.

Met de bus

Villagers kunnen dit jaar ook met een luxebus naar het festival komen. Busbedrijf Keolis, marktleider in eventvervoer in België, voorziet 31 stops in het hele land en zal duizenden festivalgangers naar en van het festival brengen.

Hotelshuttle

Bezoekers die nog meer comfort wensen, kunnen kiezen voor een rechtstreekse shuttle van en naar het hotel The Hoxton, inclusief overnachting. Kies je liever zelf wanneer je arriveert of vertrekt? Het is ook mogelijk om via Voodoo Village een private van te reserveren, een nieuwe service in het hotelpakket.

Te voet of met de fiets

Voodoo Village moedigt duurzame mobiliteit aan. Kom te voet naar het festival of neem de fiets. De bewaakte fietsenstallingen biedt meer dan voldoende plaats om je fiets veilig op te slaan.

Met de auto

Wie met de auto naar het festival komt, kan zijn wagen achterlaten bij een van de beveiligde parkings vlakbij het festivalterrein. Koop je parkeerticket op voorhand via de online ticketshop. Of laat je afzetten op de kiss & ride-zone dicht bij het festival.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over