De 6 laatste namen van de Mainstage op Breda Barst zijn bekend: Sven Hammond, Rosemary’s Sons, Voltage, Aslaug, Robin Borneman en Whispering Sons.

De 25e editie van het gratis festival Breda Barst wordt een feest van stijlen, herkenning en vernieuwing. Op zaterdag 18 september verschijnen Áslaug, DeLikt, POM, RHEA (B), Robin Borneman en S10 op het hoofdpodium. Zondag 19 september wordt het podium overgenomen door Rosemary’s Sons, Sloper, Sven Hammond, The Vices, Voltage en The Whispering Sons.

Breda Barst gaat op reis langs allerlei muzikale stijlen op de jubileumeditie. Van soul, jazz en blues, via southern rock ‘n roll, klassieke rock ’n roll en rootsrock naar hiphop, rap en garage-pop. En daar komen dus nog de Spaanse Kraag, Future Stage en Suikerbeat bij.

Sven Hammond zorgt op binnen- en buitenlandse podia voor een ronkende mix van rock, soul en blues met het Hammondorgel als stralend en zoemend middelpunt. Voltagetrakteerde al eerder het publiek op Paaspop en Zwarte Cross op hun Southern Bluesrock. Singer-songwriter Robin Borneman speelde in de VS al met TSO voor enorme zalen en bracht al zes albums uit voordat hij hier pas echt bekend werd na zijn deelname aan én winst van We want more. De IJslandse/Nederlandse Áslaug was in 2019 één van de populairste acts van Popronde 2019 met haar mystieke muziek, waar evenwel een stevige drumlijn onderzit. Frontvrouw Senne van de Whispering Sons steekt met haar witte outfits schel af tegen de in zwart gehulde bandleden. Haar donkere stemgeluid draagt verder bij aan de spookachtige sfeer van deze Belgische postpunkband.

Beslist bijzonder is de terugkeer van de Bredase Rosemary’s Sons aan het muzikale front. In 1999 stonden ze als beginnende band op het Barstpodium en daarna weer in 2002 en 2009. Drummer Bart Herber zegt daarover: ‘Wat Breda Barst ons gebracht heeft? De eerste aftrap op een groot podium, met veel publiek. En nu in 2022 is het weer ons eerste podium!’ Want de band maakt na een pauze van 10 jaar een comeback. “Onze pauzeknop bleek een stopknop. Maar we zijn terug en rocken weer!” Zondag 18 september staan ze op de main stage! Breda Barst sprak met de band over de uit de hand gelopen pauze en de comeback. Lees het hele interview.

Jubileumeditie

Dit jaar viert het festival haar 25ste verjaardag. Al eerder werd bekend dat het festival op vrijdagavond 16 september aftrapt met een groot verjaardagsfeest: de Barst B’day Bash met onder meer Selah Sue, Bazart en Jett Rebel. Alle early-bird tickets waren in no-time uitverkocht. Regular tickets kunnen nog aangeschaft worden via bredabarst.nl.

Meer informatie over het programma en de bands in De Spaanse Kraag vind je op de website van Breda Barst.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over