Diane De Leu

Jaar na jaar speelden ze verscheidene keren voor een uitverkochte Sportpaleis en na enkele jaren van stilte zijn ze er opnieuw. Dit jaar worden er een veertigtal kleinschaliger optreden voorzien, met dan tegen het einde van het jaar opnieuw hun opwachting in het Sportpaleis. Tegenwoordig kan Clouseau rekenen op drie generatie fans : oma – mama en dochter; Uiteraard allen aanwezig, ook veel kinderen gespot.

Stipt op tijd wordt de aftrap gegeven met ‘ziel’ een liedje uit hun nieuwste album. Bij de tweede song krijgt Koen zowaar een knuffel van één van de fans. Het concert loopt snel op kruissnelheid. De bombastische sfeer en techniek van het Sportpaleis wordt uiteraard niet bereikt, maar wat we hier vanavond te zien (men heeft duidelijk niet bespaard op lichtspektakel) en te horen kregen oversteeg onze verwachting. Geen intiem concert, maar een volwaardige show. Clouseau heeft geen Sportpaleis nodig om sterk te performen. Zelfs de papa’s van de jonge tiermeisjes konden niet gevoelloos stil blijven toekijken.

Na meer dan twintig jaar is het niet zo moeilijk om ons te trakteren op een twee uur durende show. Geen ander dan zij kunnen putten over zo’n gans arsenaal van Vlaamse hits., hard gesteund door het publiek die uit volle borst meebrulde.

Wie de ogen sluit waant zicht twintig jaar terug, dit keer met gillende dertigers en veertigers die zich opnieuw pubers wanen. Het concert wordt mooi besloten met enkele bis-nummers. Voor diegenen die het gemist hebben en niet kunnen wachten tot december, Clouseau geeft nog een 45-tal concerten doorheen het Vlaamse land. Een absolute aanrader!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Clouseau
Datum: 
21april 2014
Locatie: 
Ancien Belgique
Meer over