Na hun explosieve set als headliner op Graspop Metal Meeting afgelopen zaterdag, kondigt Volbeat de eerste data van zijn Europese indoortournee aan. De tour houdt halt in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland en... België! De Denen komen op 14 november naar Brussel met één van de meest opwindende rock-combo's van het moment. Ze nemen namelijk de Amerikaanse band Crobot mee als opener, en de Australiërs van Airbourne als special guests. Niet van de minste! Volbeat viert ook het grote succes van zijn nieuwe plaat 'Seal The Deal & Let's Boogie'. Het album haalde sinds zijn release al de top van de hitlijsten in zeven landen (Duitsland, Zweden, Denemarken, Finland, Oostenrijk, Zwitserland en België), en kwam meteen op de tweede plaats binnen in Canada, en op vier in de States.

Al sinds hun debuut in 2001 verleidt de Deense band het publiek en de critici, en rijgen ze artistieke en commerciële successen aan elkaar. Met oververdiende bekroningen tot gevolg, die hun onnavolgbare stijl tussen classic rock, heavy metal en rockabilly in de verf zetten. Volbeat verwerkt zijn invloeden (van Johnny Cash tot Metallica, van Elvis Presley tot Slayer) tot een geheel nieuwe, verfrissende en opwindende sound, die hen onderscheidt binnen het genre. Met hun nieuwe plaat hijsen ze zich nog wat steviger in het zadel, en profileert zanger Michael Poulsen zich nog meer als een geniaal songschrijver, die zijn creativiteit en zijn muziek als geen ander leven inblaast. Dit uiteraard gesteund door zijn kompanen Jon Larsen (drums), Rob Caggiano (gitaar) en Kaspar Boye Larsen (bas).

Volbeat en hun special guests Airbourne en Crobot trakteren hun Belgische fans op een onversneden rockavond, op 14 november in de Brusselse rocktempel Vorst Nationaal. Let's Boogie! De ticketverkoop start op vrijdag 24 juni om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Volbeat
Datum: 
14 november 2016
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over