Peter Minnebo

Op 26 december is de ING arena in Brussel de gezelligste plaats van het land dankzij 'Voices of Christmas', een uniek muzikaal spektakel dat tegelijk een kerstconcert en een singalong is. De kerstsfeer komt tot leven dankzij European Philharmonia onder leiding van Walter Proost, sopraan Elise Caluwaerts en het Sterling Kinderkoor van Antwerpen.

De dagen rond Kerstmis zijn al eeuwenlang een moment om feest te vieren in de donkerste periode van het jaar, en wat is er heerlijker dan samen zingen om mensen bij elkaar te brengen? Daarom organiseert European Philharmonia onder leiding van Walter Proost een avond vol kerstliedjes. Voices of Christmas brengt een hemelse mix van oude en nieuwe kerstklassiekers zoals March of the toys, Top of the world, Santa Baby, Edelweiss, It’s beginning to look a lot like Christmas en We wish you a merry Christmas. Meezingen mag en wordt zelfs aangemoedigd, want het publiek krijgt een tekstboekje van alle kerstliederen die tijdens het concert aan bod komen. Het concert is dé ideale gelegenheid om samen met de pro's de magie van kerstmis te beleven.

Voices of Christmas is een volledig nieuwe productie van European Philharmonia met gloednieuwe arrangementen. Het concert is bovendien het grootste kerstconcert van België dankzij een ensemble van meer dan 70 muzikanten en zangers op het podium.

PRAKTISCH
De show vindt plaats op 26 december 2023 in de ING Arena in Brussel.
Tickets zijn verkrijgbaar via www.mbpresents.be

OVER EUROPEAN PHILHARMONIA
European Philharmonia werd opgericht in 2013 met als doel om klassieke muziek terug dichter bij de mensen te brengen. Hun producties combineren altijd klassieke muziek met cross-over. Voor cross-over concerten is European Philharmonia intussen dé referentie in België en Nederland geworden.

OVER ELISE CALUWAERTS
Elise Caluwaerts is een veelgevraagde soliste, zowel in België als in het buitenland. Ze schitterde als sopraan al op podia over de hele wereld. Zo was ze onder andere al te bewonderen in Tokio, New York en Shanghai. Eind 2016 bracht ze haar eigen CD uit met spectaculair coloratuurrepertoire op uitnodiging van het St-Petersburg Symphony Orchestra onder leiding van Walter Proost. Deze CD was een springplank voor een reeks nieuwe internationale operaprojecten.

OVER HET STERLING KINDERKOOR ANTWERPEN
Het Sterling Kinderkoor ontstond uit een groep buurtkinderen die elkaar op woensdagnamiddag ontmoeten om samen te zingen. Het koor behaalde ondertussen al verschillende prijzen op nationaal en internationaal niveau. Ze waren al te bewonderen in Bozar en woonden ook opnames bij voor Ketnet en Warchild Nederland.

OVER WALTER PROOST
Walter Proost studeerde piano en percussie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en volgde daarna ook orkestdirectie. Tijdens zijn carrière was hij onder andere al dirigent voor het symfonisch orkest van San Remo en het Royal Philharmonic Ochestra. Zijn carrière bracht hem al naar alle landen van Europa, maar ook in Azië en Amerika treedt hij regelmatig op als gastdirigent.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Reservatie:

Meer over