Tijdens een persconferentie presenteerden Kinepolis België en de gerenommeerde a capella groep Voice Male vandaag de filmconcerttournee van "Voice Male at the Movies". Met meer dan 100 concerten per jaar in binnen- en buitenland, is het zesstemmige Voice Male één van Vlaanderens meest succesvolle muzikale acts. 
 


Het idee om een show te maken rond het thema film speelde al lang in de gedachten van de leden van Voice Male. Toen het er na het succes van Hit Hit Hoera op aankwam met iets nieuws op de proppen te komen, was de keuze dus al snel gemaakt. Wat totnogtoe een idee was, werd nu concreet uitgewerkt. 
 


Meteen gingen de heren op zoek naar leuke liedjes uit films om ze van een a capella arrangement te voorzien. Het resultaat ervan kan u vanaf oktober 2009 zien in de show Voice Male at the movies. 
Voice Male is enorm druk bezig met de voorbereidingen van die nieuwe voorstelling en de bijbehorende tournee. Op repetities klinken nu al liedjes uit Rocky, Once upon a time in the west, Moon River, Toy Story, The full monty, 9 to 5, e.v.a. De heren zijn ook van plan het witte doek zelf onveilig te maken. De filmafdeling van de Hogeschool West-Vlaanderen zorgt voor beelden die zullen afgestemd worden op wat er live op het podium te zien en te horen is. Het gaat om nieuwe scenario's, maar ook beroemde scènes die door het zestal zelf worden geacteerd. De bedoeling is dat de soundtrack live gezongen wordt. 
 
Dit programma wordt mede tot stand gebracht met de hulp van Kinepolis. De show zal in de maand oktober 2009 te zien zijn in een aantal Kinepolis-bioscopen: 


donderdag 1 oktober, Metropolis Antwerpen
donderdag 8 oktober, Kinepolis Leuven
donderdag 15 oktober, Kinepolis Hasselt
donderdag 22 oktober, Kinepolis Gent
zondag 25 oktober, Kinepolis Kortrijk
donderdag 29 oktober, Kinepolis Brussel

Info en tickets zijn in voorverkoop vanaf 1 juni en vindt u op www.kinepolis.be/events.
Om geheel in het nieuwe thema te blijven, brengt Voice Male deze week de singel Ik voel me zo verdomd alleen uit. Deze hit uit 1984 uit de Nederlandse kaskraker Ciske de Rat stond al lang op het verlanglijstje en werd nu uiteindelijk in een a capella jasje gestoken. Het nummer is een compositie van Herman Van Veen, met een tekst van Karin Loomans, en is meteen de voorbode van het album Voice Male at the movies, dat samen met het gelijknamige theaterprogramma zal uitgebracht worden. 


Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: