The Cure, George Michael, Michael Jackson: de lat wordt op vrijdag 15 april 2016 opnieuw bijzonder hoog gelegd voor de kandidaten van The Voice van Vlaanderen. In de derde Battles moeten coaches Natalia, Bart Peeters, Koen Wauters en Bent Van Looy opnieuw hartverscheurende keuzes maken. In wie zien zij het meeste potentieel om te schitteren op het grote podium van Flanders Expo in Gent?

Een sterke song voor sterke mannen, dat belooft coach Bent Van Looy voor de eerste Battle uit zijn team. Rockers Jolan (23, Sint-Truiden) en Maarten (29, Sint-Niklaas) worden de ring in gestuurd met You Get What You Give van New Radicals. “Ik heb heel veel zin om daar een Battle van te maken en een showke te verkopen”, klinkt het bij Jolan. Maar tijdens de workshops lijkt dat toch moeilijker dan verwacht...

Team Koen trapt de derde Battle-aflevering af met een bijzonder liefdeslied: I’m Your Sacrifice van Ozark Henry. “Nicola, jij bent heel sterk in het vertellen van een verhaal. Nu zal je dat opnieuw kunnen doen”, motiveert hun coach. Zijn liefdesverhaal moet Nicola (26, Temse) zien over te brengen aan Gergana, de 22-jarige Gentse met Bulgaarse roots. Kunnen de twee voldoen aan de hoge eisen van hun coach?

Coach Natalia kiest vrijdag voor contrasten in haar eerste Battle. Zij koppelt de benjamin uit haar team aan haar oudste kandidaat. Camille (17, Zaventem) en Johan (41, Sint-Gillis-Waas) zullen uit hun schulp moeten komen op In Between Days van The Cure. Volgens Johan een makkelijkere opdracht dan hij had verwacht. Op het eerste gezicht dan toch… “De Battle van Johan en Camille gaat iets speciaals zijn in The Voice”, weet Natalia. “Ik denk dat ze de mensen echt kunnen raken.”

Ook de tweede Battle uit team Bent is er één van uitersten. “Dat Sophie hectoliters soul in haar stem heeft, weten we allemaal. Maar een goed nummer staat of valt met contrast. Tussen donker en licht, tussen hard of zacht. Daarom sta jij hier Daan”, kondigt Bent aan. Sophie (25, Gent) en Daan (28, Eke) krijgen van hun coach een modern nummer voorgeschoteld: Here van Alessia Cara. “Dit gaat knallen”, weet Bent. “Sophie heeft veel meer stembeheersing, maar in Daan zit een soort van breekbare schoonheid. Wie mij tijdens de Battles het meest raakt, is de winnaar.

De volgende Battle bestaat uit twee jongedames die elkaar erg graag mogen: Yael (22, Tienen) en Vanessa (31, Geraardsbergen) uit team Natalia. De twee treden bovendien uit hun comfort zone met Fast Love van George Michael, een zwoele song waarmee vooral Vanessa zich helemaal kan uitleven op het podium. “Vanessa en ik komen heel goed overeen, maar we willen het allebei even graag. We gaan dus zeker battelen”, klinkt het bij een vastberaden Yael. Wie kan haar coach het meest overtuigen?

De laatste performance komt vrijdag van Jessie (19, Beveren) en Nick (21, Leuven) en daar zijn de twee bijzonder opgetogen over. Bovendien zorgt hun coach Bart opnieuw voor een specialleke. “Ik denk dat jullie het niet erg vinden om een wereldhit aan te pakken op een volledig andere manier”, kondigt hij aan. En die wereldhit wordt Billie Jean van Michael Jackson, een keuze die met veel gejuich wordt onthaald. Al geldt er volgens Bart één gouden regel in de showbizz: “Michael Jackson mag je nooit naar de kroon steken”. Er rust dus een grote verantwoordelijkheid op de schouders van Jessie en Nick…

De volledige afleveringen van The Voice van Vlaanderen kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: