In de vorige liveshow op vrijdag 5 april 2013 wist de 23-jarige Voice-kandidate Lauren Zweegers een enorme indruk na te laten op haar coach Alex Callier, die haar koos om mee te gaan naar de volgende liveshow. Maar afgelopen maandag 8 april 2013 kreeg ze minder leuk nieuws te horen: ze moet geopereerd worden aan een cyste op haar stembanden. Jammer genoeg moet ze hierdoor haar deelname aan The Voice stopzetten.

Coach Alex ziet Lauren met spijt in het hart vertrekken, maar begrijpt en steunt de beslissing van de dokters. Hij moest hierdoor wel in allerijl op zoek naar een vervanger voor haar. Hiervoor kon hij iemand kiezen uit de vier kandidaten uit zijn team die ondertussen afvielen en besloot hij om voor de 18-jarige Kaat Verschueren te gaan. Kaat heeft dus meteen drukke dagen voor de boeg, met heel wat zang-, orkest- en camerarepetities.

Lauren is uiteraard diep aangedaan door wat er gebeurt: “Ik vind het echt verschrikkelijk dat dit moet gebeuren nu ik in The Voice zit, het is mijn grootste nachtmerrie die realiteit wordt. Maar ik kan niet anders dan luisteren naar het advies van de dokters. Ik vond het Voice-avontuur echt fantastisch om mee te maken, het is zo’n unieke ervaring. Samenwerken met Alex als coach, op een podium staan voor een live-publiek en televisiekijkend Vlaanderen… het is echt onbeschrijfelijk wat dit met je doet. Ik wil mijn coach Alex, hulpcoach Cathy en iedereen van de productie enorm bedanken voor de goede opvang en de begeleiding. Het doet me enorm veel pijn om nu uit The Voice te moeten stappen, maar ik kan het voor mijn gezondheid echt niet riskeren om nog verder mee te doen omdat ik dan blijvende schade zou toebrengen aan mijn stembanden. Ik hoop natuurlijk wel dat ik in de toekomst nog veel kan doen met muziek en dat ik opnieuw de mogelijkheid krijg om mijn stem te laten horen in Vlaanderen. Ik blijf nu uiteraard supporteren voor de andere kandidaten en zeker ook voor Kaat, die nu opnieuw kan meedoen”.

Kaat start met een dubbel gevoel aan de liveshow: “Ik vind het natuurlijk enorm spijtig en verschrikkelijk voor Lauren dat dit nu moet gebeuren bij haar, dit wens je echt niemand toe. Ik zit dan ook heel erg met haar in en hoop dat haar stembanden goed gaan genezen en dat ze in de toekomst verder iets kan doen met muziek. Ik ga deze tweede kans wel met beide handen grijpen en er voor gaan, nu is het alles of niets. De komende dagen zal het wel heel druk worden, want ik moet heel wat inhalen natuurlijk. Maar ik ga er voor de volle 100% voor!”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: