Het tiende seizoen van Komen Eten wordt feestelijk afgetrapt door vier bekende voetbalvrouwen: voormalig Miss België Annelien Coorevits (vriendin van Anderlecht-voetballer Olivier Deschacht), Stephanie De Buysser (levensgezellin van KRC Genk-sterkhouder Thomas Buffel), Eveline Hoste (Miss Belgian Beauty 2001 en echtgenote van profvoetballer-op-rust Bjorn De Wilde) en Liese Vanormelingen (Genkse Meikoningin 2011 en partner van KRC Genk-belofte Jordy Croux).

De vier WAG’s kennen elkaar natuurlijk van op de voetbaltribune, waar ze hun voetballende mannen wekelijks met veel enthousiasme aanmoedigen. In Komen Eten worden de rollen voor een keer omgedraaid. De vrouwen staan in de spotlight, voor de voetballers is er geen plaats voorzien in het Komen Eten-elftal. In het beste geval worden ze enkel in de derde helft opgeroepen om de afwas te doen.

De voetbalvrouwen zijn het natuurlijk gewoon om hun voetballende eega een lekkere maar gezonde maaltijd voor te schotelen. Die gezonde gerechten worden over het algemeen gekenmerkt door een veelvuldig gebruik van groenten en vis. Zullen de voetbalvrouwen zich tijdens hun Komen Eten-avontuur ook beperken tot een magere maaltijd of stappen ze voor de gelegenheid uit dat strakke keurslijf en maken ze dankbaar gebruik van smaakmakers als boter en suiker?

Stephanie van Thomas Buffel
Maandag 2 september

De 36-jarige Stephanie is de trotse levensgezellin van profvoetballer Thomas Buffel. Thomas speelt na een lange en succesvolle buitenlandse carrière die hem onder meer bij Feyenoord en Glasgow Rangers deed belanden, bij KRC Genk, de grootste voetbalclub in Limburg. Stephanie heeft een belangrijke primeur voor haar gasten. Ze is namelijk zwanger van een tweeling en zal daardoor geen alcohol of rauw vlees naar binnen spelen deze week. Als voorgerecht serveert Stephanie een paprikasoepje met smeerkaas, als hoofgerecht een papillot van zalm met venkelpuree en als dessert heeft ze een toetje voorzien. We kunnen alvast verklappen dat het een gezond nagerecht betreft, voorzien van een rijkelijke portie fruit...

Eveline van Bjorn De Wilde
Dinsdag 3 september

Eveline Hoste (31) is minstens even bekend als haar ex-voetballende man Bjorn De Wilde. Op haar negentiende werd ze immers tot Miss Belgian Beauty gekroond, en daarna dook ze nog regelmatig op in de vaderlandse media. Eveline beschikt niet enkel over een serieuze dosis beauty, ze pakt ook uit met een flinke portie brains. Ze studeerde af als juriste en werkt nu als zelfstandige vastgoedmakelaar. Dat is volgens Eveline een harde sector waarin hard gewerkt moet worden en alleen vol te houden als het je passie is. In Komen Eten vergast deze voormalige voetballersvrouw haar gasten op een kabeljauwhaasje met currykorst, een recept van Anneliens moeder nota bene. Als uitsmijter toont Eveline een fragment uit haar trouwvideo, waarin een van haar Komen Eters te zien is wanneer ze het bruidsboeket vangt.

Liese van Jordy Croux
Woensdag 4 september

Liese is 21 en de jongste kandidaat van deze feestelijke Komen Eten-week. Dat ze de jongste is aan tafel, betekent niet automatisch dat ze schuw, bedeesd en teruggetrokken te werk zal gaan. Liese is heel volwassen voor haar leeftijd. Op haar zeventiende werd ze moeder van een zoontje en intussen heeft ze ook al de strijd tegen huidkanker gewonnen. Voorlopig woont Liese nog bij haar ouders in ‘Hotel Mama’, maar binnenkort verhuist ze om samen te wonen met haar vriend. Haar vriend is Jordy Croux, beloftevolle linkerflankspeler bij voetbalclub KRC Genk. Het huis van Lieses ouders heeft alle troeven om haar gasten vanavond flink in de watten te leggen: een zwembad, een vijver en een authentieke Filipijnse hut. Lieses vader baatte dertig jaar een restaurant uit, van etiquette heeft deze jonge voetbalvrouw dus zeker kaas gegeten.

Annelien van Olivier Deschacht
Donderdag 5 september

Annelien Coorevits (26) zet de kers op de taart van deze feestelijke Komen Eten-week. Dat ze mooi is, bewees Annelien zes jaar geleden door Miss België te worden. En dat ze kan koken, toonde ze al uitgebreid in Masterchef op een concurrerende zender. Toen haalde ze de halve finale, maar slaagt ze er deze week ook in om haar Komen Eten-gasten met gastvrijheid, smaak en presentatie te verbazen? In het dagelijkse leven zorgt Annelien voor het potje van haar voetballende vent Olivier Deschacht (RSC Anderlecht), een leven als voetbalvrouw dat volgens Annelien veel minder glamoureus is dan de meeste mensen denken. Op het menu vanavond: zalmcarpaccio met guacamole en zure room, een thaise kippenhamburger en een heerlijk soepje van rode vruchten. Smakelijk!

Komen Eten, van maandag tot donderdag om 20u15 op VIER!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: