Presentator Ben Roelants en regisseur Marijne Bruggeman vallen in de prijzen

Reporter Ben Roelants en regisseur Marijne Bruggeman van Vlaanderen vakantieland hebben de Aad Struijs Persprijs (ASP) 2013 gewonnen, de vakprijs voor de Nederlandstalige reisjournalistiek. Ze vielen in de prijzen met de reportage Hip Londen, een van de vier thema-uitzendingen die ze voor Vlaanderen vakantieland maakten in de aanloop naar de Olympische Spelen in Londen.

De winnende reportage werd op 24 maart 2012 uitgezonden in Vlaanderen vakantieland op Eén. Ben Roelants mocht de prijs – een bronzen beeldje en een cheque van 1.500 euro – gisteren in ontvangst nemen uit handen van Matthijs Meeuwsen, de vorige winnaar van de persprijs.

De vakjury, bestaande uit Miranda Schoonderwoerd-Corral (voorzitter), Han van Geenhuizen, Liduine Hoyinck, Hans Bouman en Wilma Lankhorst, was unaniem over de uitverkiezing van Hip Londen: “Met zwier, eigentijdse bravoure en kennis van zaken neemt de presentator de kijkers mee langs de hotspots van de Britse hoofdstad, die tot leven worden gebracht door interviews met de hipsters die er wonen en werken. Het resultaat is een knappe journalistieke productie die van de eerste tot de laatste minuut blijft boeien. Een verhaal met vaart, maar waarin ook ruimte is voor achtergronden en daarmee meer biedt dan een aaneenschakeling van fraaie beelden. De jury prijst de originele invalshoek, verfrissende aanpak en professionele uitwerking van het onderwerp. De uitzending scoort op alle criteria van de ASP: originaliteit en actualiteit, persoonlijke aanpak, oog voor de doelgroep en vooral: vakmanschap.

De andere genomineerden
Ben Roelants en Marijne Bruggeman haalden het met hun reportage van de printartikels De Noorse Harley van Anneke de Bundel uit Meridian Travel, Semana Santa van Tamara Evers uit De Telegraaf, Dwars door Rusland van Jurriaan Teulings uit WING Magazine en Route Nationale 7 van Lucas Verbeke uit MOTO73.

Vlaanderen vakantieland: op zaterdag om 18.10 u. en herhaling op zondag om 17.15 u. op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: