Bezoekers bepalen zelf entreegeld, opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker
Vlaanderen vakantieland en de Gentse musea slaan de handen in elkaar voor Kom op tegen Kanker. Op zaterdag 30 maart betalen bezoekers van de Gentse musea niet de normale toegangsprijs, maar kiezen ze zelf wat ze willen betalen. De opbrengst van die dag gaat integraal naar Kom op tegen Kanker. Saartje Vandendriessche vertelt de kijkers alles over de actie in de Vlaanderen vakantieland-uitzending van zaterdag 16 maart.

Vlaanderen vakantieland en de Gentse musea zetten samen hun schouders onder de strijd tegen kanker. Op zaterdag 30 maart betalen bezoekers van de Gentse musea niet de normale toegangsprijs, maar kiezen ze zelf wat ze willen geven. Het entreegeld gaat vervolgens integraal naar Kom op tegen Kanker. Annelies Storms, schepen van Cultuur, Toerisme en Evenementen: “Onze culturele organisaties hebben een rijke traditie in projecten die het verschil maken voor mensen die het moeilijk hebben. De musea waren dan ook meteen heel enthousiast om mee te werken aan deze actie.”

Op zaterdag 16 maart, enkele uren voor de Kom op tegen Kanker-show van start gaat op Eén, kondigt Saartje Vandendriessche de actie aan in Vlaanderen vakantieland. Ze doet dat voor de gelegenheid vanuit het S.M.A.K. in Gent. Erika Van Tielen gaat in de uitzending op haar beurt op zoek naar sporen van de wereldtentoonstelling van 1913, die honderd jaar geleden plaatsvond in de Arteveldestad. En wie een uitstap naar het MSK overweegt, waar het Lam Gods op dit moment wordt gerestaureerd, vindt op www.een.be/vlaanderenvakantieland een reportage van Nic Balthazar met alle informatie.

Behalve het S.M.A.K. nemen ook andere musea zoals het STAM, het Design museum, het Huis van Alijn, het Museum Dr. Guislain en het MIAT en historische huizen zoals het Gravensteen, het Belfort en de Sint-Pietersabdij deel aan de actie. Meer dan ideeën genoeg dus voor een trip naar Gent waarmee bezoekers meteen ook Kom op tegen Kanker steunen.
Vlaanderen vakantieland is een programma van Het Televisiehuis voor Eén.

Vlaanderen vakantieland: op zaterdag 16 maart om 18.10 u. en herhaling op zondag 17 maart om 17.15 uur op één

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: