Er tussenuit met het gezin? Gezellig genieten met de hele familie? Of lekker ontspannen met vrienden? Er zijn overal in Vlaanderen leuke of mooie, maar ook heel originele adressen waar je een geweldig weekend kunt doorbrengen. Met een knipoog naar een ander Eén-programma stuurt Vlaanderen Vakantieland in de special Ook getest op weekend nu eens geen bekende reporters op pad om al die prettige weekendideeën uit te proberen, maar wel toffe koppels, gezinnen en een groepje vriendinnen die zich daarvoor kandidaat hadden gesteld na een oproep op de website. Ook getest op weekend brengt verslag uit van hun weekendje logeren in Vlaanderen vakantieland: een pak inspiratie voor een fijn herfstweekend.

De Antwerpse Kempen: in de boomhut of in de tipi?
Eens overnachten in een boomhut? Dat staat bij veel gezinnen met kinderen met stip op de verlanglijst. Sinds dit jaar is het mogelijk in de Antwerpse Kempen. De Lilse Bergen is een camping die alle troeven heeft voor een avontuurlijk weekend. Want je kunt er niet alleen overnachten in een boomhut, maar ook in een tipi. Gentenaars Ode en Egon en Lars en Mint en hun ouders mogen deze originele logeeradressen eens uitproberen.

Ze wagen zich ook aan het touwenparcours en er staat nog veel meer avontuur op hun programma: op de Kleine Nete gaan ze varen met een zelfgebouwd vlot. Slow in hartje Antwerpse Kempen, zo lijkt het wel, want tussen Herentals en Grobbendonk vaar je twee uren in een oase van rust en groen.

Met de familie in het Meetjesland
De 'driegeneratievakantie' is in opmars. Steeds meer boekingen worden gedaan door families. De Limburgse familie Thijs trekt naar het Meetjesland, de mooie groene regio rondom Eeklo. Ze verblijven er in B&B 'De Waterputhoeve' waar gastvrouw Annelies hen enthousiast ontvangt. En een familie die eropuit trekt wil ook iets beleven: in Oosteeklo hebben ze met Félicienne een goeie gids die iedereen weet te animeren.

Félicienne is niet zomaar een gids, Félicienne is ... een varken. Met hun ongewone gids maken ze een tocht door het heden en verleden van Oosteeklo, langs bos, bunkers én de lokale brouwerij waar ze hun wandeling afsluiten met een lekker streekbier. Het prachtige krekengebied in en om Sint-Laureins is het ideale decor voor een fietstocht met de hele familie. En dan mag de paling van Sint-Laureins natuurlijk niet ontbreken op het menu. De familie Thijs houdt van een nostalgische sfeer die vinden ze volop in het Bardelaeremuseum in Lembeke, met liefst 15 000 collectiestukken waaronder enkele zeer unieke curiosa.

Stilteweekend in Rosario
In Bever, een klein dorp op de grens van het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen, word je uitgenodigd tot rust en verdieping in Rosario. Dit voormalige klooster is met respect voor mens en omgeving omgetoverd tot een stilteplek. Het is een plek om te vertragen, stilte te proeven, of om gewoon te 'zijn'. Bart en Elise schuiven er mee aan tafel om te genieten van de gerechten die zijn bereid met biologische en fair-trade ingrediënten.

In de cursusruimte nemen ze deel aan een initiatie Qigong, en ze genieten ook van een privé-concert van het duo Sweet 17, twee topmuzikanten van de Munt die maandelijks repeteren in de prachtige kapel in Rosario. Stilte kun je ook vinden rondom Rosario op het Stiltepad Dender-Mark, voor Bart en Elise de ideale afsluiter van hun bezinningsweekend.

Te paard door de Limburgse Kempen
Voor Lynn en Jef en hun paarden Flo en Cava staat er veel meer actie op het programma in de Limburgse Kempen. Want Limburg is niet alleen een fiets- en wandelparadijs, het is ook dé paardenprovincie. B&B De Keyartmolen in Tongerlo richt zich ook op ruiters.

Het koppel uit Brakel kan zich volop uitleven op het goed uitwerkte ruiterroutenetwerk. Zo ontdekken ze natuurgebied Solterheide, misschien wel het mooiste plekje op hun route, en ze hebben een korte ontmoeting met topruiter Ludo Philippaerts en zijn zoon Nicolas.
Onder vriendinnen in Kortrijk

Als het aantal inschrijvingen op de website van Vlaanderen vakantieland een goeie graadmeter is dan mag het duidelijk zijn dat vriendinnen er graag samen op uit trekken: er waren honderden inschrijvingen van vriendinnen die samen op weekend wilden gaan. Vlaanderen Vakantieland stuurt Lien, Sabien, Karen en Vicky naar Kortrijk.

De kleine stad met de grote K zet zich steeds meer op de kaart als een aantrekkelijke toeristen-bestemming, want ze pakken graag uit met design en innovatie. De vriendinnen logeren in WuWei, een comfortabel hotel met een groot wellnessaanbod. De stad verkennen doen ze op de step. De vriendinnen steppen langs de Broeltorens, het begijnhof, de Grote Markt én langs Buda Beach, waar ze ook van de lekkere cocktails proeven.

Ook getest op weekend in Vlaanderen vakantieland:
op zaterdag 21 september om 18.10 u. op Eén (herhaling op zondag 22 september om 17.15 u.) op één

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: