Wat zijn volgens Vlaanderen de 5 allerbeste hits van De Kreuners, Natalia, Dimitri Vegas & Like Mike, Raymond van het Groenewoud, Axelle Red, De Mens, Urbanus en Gorki? In het gloednieuwe muziekprogramma The Best Of, dat binnenkort van start gaat bij VTM, worden de 8 muzikale iconen verrast met een uniek privéconcert van meer dan 40 collega-artiesten van eigen bodem. Van elke centrale artiest heeft de Vlaming via een ruime bevraging een top 5 bepaald en die grootste hits worden door de performers overgoten met een persoonlijk sausje. Welke 5 nummers zijn het populairst, in welke volgorde en wat is de absolute nummer 1? Door welke straffe artiesten worden de songs gecoverd en hoe klinkt de nieuwe uitvoering? In de The Best Of beleven de artiesten samen met host An Lemmens een avond vol verrassingen.

An Lemmens: “Als muziekliefhebber in hart en nieren, voel ik me vereerd dat ik van op de eerste rij mag meemaken hoe de publieksfavorieten uit de indrukwekkende carrières van Belgische trotsen als Gorki, Axelle Red e.a. worden vertolkt door andere artiesten die een speciale band met hen hebben. Maar ook om de verhalen te horen hoe deze nummers tot stand zijn gekomen, om meegenomen te worden op een indrukwekkende trip down memory lane die me mee voert langs menig podium en backstage met bijhorende sappige verhalen.

Naast de verrassende live optredens van tal van collega-artiesten gaat The Best Of ook backstage bij de voorbereidingen. De camera’s volgen de performers in de aanloop naar hun verrassingsoptreden. In de VoxBox delen bekende en onbekende Vlamingen dan weer hun persoonlijke top 5 van de gevierde artiest en vertellen ze waarom ze voor die songs kiezen. Verder brengt The Best Of ook de opvallendste persoonlijke verhalen en grappige anekdotes van de artiesten naar boven, die door intimi uit de doeken worden gedaan.

De unieke optredens in The Best Of vinden plaats in een al even unieke setting. De Kreuners, Natalia, Urbanus, Raymond van het Groenewoud, Dimitri Vegas, De Mens, Axelle Red en Gorki - vertegenwoordigd door de bandleden en persoonlijke vriend Herman Brusselmans - verzamelen in de meest iconische muziektempel van het land: de verlaten Ancienne Belgique in Brussel. Een indrukwekkend decor waar meer dan een jaar lang geen muziek meer te horen is geweest.

Brussels minister Sven Gatz: “Met The Best Of krijgen we binnenkort een sterk muziekprogramma op tv dat zal worden opgenomen in de Brusselse AB. Het doet me enorm veel plezier dat Brussel als muziekstad daarmee overal in Vlaanderen kleur en klank zal krijgen. Onze bekendste concertzaal Ancienne Belgique, sinds 1983 een cultuurhuis van de Vlaamse Gemeenschap, en al veel langer een zaal waar Belgische en buitenlandse topartiesten hun hart verloren, zal weer schitteren!

Aflevering 1: The Best Of De Kreuners

De Kreuners: “Een accordeon, een viool en een contrabas? Misschien hebben ze van Ik Wil Je een wals gemaakt.

De komende weken maken Natalia, Urbanus, Dimitri Vegas, Axelle Red, De Mens, Raymond van het Groenewoud, Gorki en De Kreuners zich op voor een avond vol muzikale verrassingen. Walter Grootaers en co mogen de spits afbijten in de eerste aflevering. Aan hits alvast geen gebrek: van Zij Heeft Stijl over Cous-cous Kreten tot Zo Jong of Ik Wil Je. Maar zijn deze hits ook terug te vinden in de top 5 die Vlaanderen zelf samenstelt? Wat zijn volgens hen de beste Kreuners-nummers? Welke hit stemden zij naar de eerste plaats?

De top 5 wordt gecoverd door topmuzikanten Bart Peeters, Mauro, Equal Idiots, André Hazes en Guy Swinnen. Familie van de band vertelt hoe zij de carrière van Walter, Axl, Erik en Jan hebben beleefd en Chris Lomme en Walters dochter Layla geven na al die jaren hun ongezouten mening over de nummers die Walter over hen schreef.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over