Radio 2 brengt hele week lang de Klassiekers van de jaren 80

Radio 2 brengt van maandag 2 april tot en met vrijdag 6 april de Klassiekers van de jaren 80. Elke dag staat een muzieklegende uit die periode centraal: Madonna, Michael Jackson, De Kreuners, George Michael en Whitney Houston. Bij De madammen brengt een Vlaamse artiest elke dag live een cover van het icoon van de dag. En in De topcollectie laten ‘wijzen’ André Vermeulen, Marcel Vanthilt en Ben Crabbé hun licht schijnen over de popster. Ook de luisteraars kunnen hierover hun stem en verhaal kwijt.

Nog tot woensdag 4 april kunnen de luisteraars stemmen voor hun favoriete klassiekers uit de jaren tachtig. Zij bepalen dus hoe de Top 80 op vrijdag 6 april er zal uit zien.Vanaf maandag 2 april horen de luisteraars doorheen alle programma‟s klassiekers uit de „eighties‟. En elke dag staat één popicoon uit die periode centraal.

Vlaamse artiesten coveren hun idool live in De madammen
Zij komen langs volgende week en brengen rond 11 uur een cover :
Maandag: Belle Perez covert Madonna
Dinsdag: Born covert Michael Jackson
Woensdag: Guy Swinnen covert De Kreuners
Donderdag: Sandrine covert George Michael
Vrijdag: Lady Linn covert Whitney Houston

De madammen zoeken elke dag naar de grootste fans van deze sterren. Ze brengen elke dag een portret van de allergrootste fan van de artiest van de dag.

De topcollectie met drie wijzen
Het introspel van De topcollectie draait de hele week rond de artiest van de dag. En welke sappige roddels, opmerkelijke weetjes of leuke anekdotes vertellen „wijzen‟ André Vermeulen, Marcel Vanthilt en Ben Crabbé over de vijf legendarische artiesten? Ze brengen een eigenwijze biografie in De topcollectie.

Enkele quotes:
“ Het kleine groepje uit Lier dat voor 5000 frank en een bak bier speelde, daar deed ik mijn hoed voor af”, zegt Marcel Vanthilt over De Kreuners.

Ben Crabbé over George Michael: “ Zijn songs zijn schitterend, maar ik vond dat hij een afschuwelijke haarsnit had.”

“ People should stop saying that!”, sneerde Madonna naar André Vermeulen toen hij haar vroeg of het nu waar is dat ze in België gewoond heeft.

De groote avond met de grootste fans
De grootste fan van de dagartiest vertelt zijn of haar verhaal in De madammen. Maar alle andere grote fans kunnen hun verhaal over hun idool uit de jaren tachtig ook nog kwijt in De groote avond.

In Avondpost zoekt Radio 2 elke dag een plekje in Vlaanderen waar de aanwezigheid van de popiconen niet onopgemerkt voorbij is gegaan.

De Top 80
De tachtig grootste klassiekers van de jaren 80 bundelen Dieter Vandepitte, Kim Debrie en Peter Verhulst in de Top 80 op vrijdag 6 april. De hele dag gidsen zij de luisteraar door de beste muziek van de jaren 80.

De madammen, van maandag 2 tot en met vrijdag 6 april van 9 tot 12 uur
De topcollectie, van maandag 2 april tot en met vrijdag 6 april van 13 tot 16 uur

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: