Dimitri Vanlommel

Het Huis Anubis is hot in Vlaanderen. Duizenden kinderen gilden en applaudisseerden er namelijk lustig op los tijdens de eerste theatershow van de vrienden uit Het Huis Anubis. Drie uitverkochte voorstellingen op één dag in de Koningin Elisabethzaal hadden de vrienden alvast zelf nooit durven hopen.

Het Huis Anubis is naast Mega Mindy de nieuwe goudmijn van Studio 100. De populaire soap, die inmiddels al verschillende televisieprijzen in de wacht sleepte, kende vorig jaar reeds zijn debuut op het witte doek met de film “Het huis Anubis en het pad der 7 zonden. Ruim 700.000 bezoekers gingen de film in Vlaanderen en Nederland bekijken. Een echte kaskraker dus.

Amper enkele maanden streken de vrienden van Het Huis Anubis in Antwerpen neer voor hun eerste theatershow. Oorspronkelijk stond er maar één voorstelling gepland van de theatershow. Alleen oversteeg de vraag naar tickets vele malen de verwachtingen waardoor er al snel extra optredens werden aangekondigd en deze waren al bijna even snel uitverkocht. Resultaat: drie compleet uitverkochte Koning Elisabethzalen voor Het Huis Anubis zaterdag. Zelf hadden de vrienden dit zelf niet durven dromen.

Nog voor de vrienden iets konden zeggen zaterdag stond de zaal al op zijn kop. Bij de introductie van Nienke, Fabian, Amber, Patricia, Mick, Joyce, Noa en Jeroen moest je zelfs oppassen of je trommelvliezen konden schade oplopen, zo hevig was het gekrijs en getier van de duizenden kids in de zaal die voor het eerst hun idolen in het echt zagen.

In deze eerste theatershow van Het Huis Anubis zijn Nienke, Fabian, Amber, Patricia, Mick, Joyce, Noa en Jeroen druk bezig met de voorbereidingen van de schoolmusical. Tussen de verzamelde kisten vinden ze een oude Inca-schat: De Graal van de Eeuwige Vriendschap. Per ongeluk bevrijdt Noa de Geest die in deze Graal huist en dan gaat het mis en gebeuren er allerlei griezelige dingen.

Enkel door, samen met de kids in de zaal, de raadsels op te lossen en gevaarlijke opdrachten te vervullen, kan de mysterieuze vloek ongedaan worden gemaakt. Maar is de vriendschap van de club wel sterk genoeg? Het antwoord op deze vraag is volmondig: JA! De hechte band overwint alles en zal de komende maanden en jaren ongetwijfeld nog voor vele mooie momenten zorgen. (DV)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: