De klassiekers van de jaren 80 met op vrijdag 12.04 de Vinyl Top 80

Radio 2 haalt op vrijdag 12 april een hele dag lang de goede ouderwetse pick-up boven en speelt alleen maar klassiekers uit de jaren 80 op vinyl. Deze Vinyl Top 80 vormt het sluitstuk van een hele week klassiekers van de jaren 80. Benjamien Schollaert, Caren Meynen en Peter Verhulst blazen tussen 9 en 16 uur het stof van hun verzameling vinylplaten. Samen met dj’s Klaas Beheydt en Zaki die voor het echte draaiwerk zorgen.

Vanaf maandag 8 april tot en met vrijdag 12 april neemt Radio 2 zijn luisteraars mee op sleeptouw doorheen de jaren 80. In De madammen neust Anja Daems in de platencollectie van enkele BV’s. Welke muziek uit de eighties is blijven hangen bij Tomas De Soete, Jo Lemaire, Axel Daeselaire en Kathy Pauwels? En waarom?

Radio 2 zoekt jaren 80-plaat
Ook de luisteraars kunnen hun favoriete klassiekers van de jaren 80 op vinyl kwijt in de Top 80. Letterlijk, want ook hun platen zijn voor vrijdag zeer welkom op de draaitafel van Radio 2.

Wie thuis vinyl heeft liggen uit die periode, kan dit laten weten via de website van Radio 2. Wie weet belandt die lievelingsplaat dan vrijdag in de Top 80. Bovendien wil Radio 2 ook graag het verhaal rond die plaat horen. De boeiendste verhalen komen aan bod in verschillende programma’s tijdens de klassiekers van de jaren ’80 en maken kans op een cadeau. Want ‘platenspeler’ Katrien Palmers zoekt de luisteraars met het beste vinyl- verhaal thuis op en beloont hen met nieuwe generatie platenspelers.

Funky town even terug van weggeweest
In de jaren 80 was Funky town een zeer vernieuwend muziekprogramma op de toenmalige BRT 2. Op woensdag 10 april presenteert Guy De Pré eenmalig nog één keer een aflevering van dit legendarische funk-en soulprogramma. Guy is de enige van de originele Funky town-ploeg die nog bij Radio 2 werkt.

De Vinyl Top 80 op vrijdag 12 april
Blijft Abba de Top 80 aanvoeren of wordt het Zweedse quartet voorbijgestoken door Bryan Adams, Will Tura of Benny Neyman? En waar eindigt Ann Christy? Nog tot woensdag 10 april kan de luisteraar stemmen voor zijn of haar ultieme eighties-klassieker.

En omdat retro hip is, en ook de vinylplaat verre van passé is, steekt de Top 80 van kop tot teen in een vinyljasje. Benjamien, Caren en Peter halen voor een keer de beste muziek niet uit de computer, maar leggen letterlijk de platen op de draaitafel. Twee professionele dj’s die nog de knepen van het draaien kennen, staan hen de hele tijd bij: Klaas Beheydt en Zaki.

De klassiekers van de jaren 80, van maandag 8 april tot vrijdag 12 april
Funky town, met Guy De Pré op woensdag 10 april van 20 tot 22 uur
De Vinyl Top 80, met Benjamien Schollaert, Caren Meynen en Peter Verhulst, op vrijdag 12 april van 9 tot 16 uur

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: