Het Genks Oktoberfest is dit jaar al aan zijn 5de editie toe. En daarom heeft de organisatie er een echte feesteditie van gemaakt met als absolute kers op de taart: Evil Invaders, dé Belgische revelatie in de Europese metalscène.

Oktoberfest heeft in die vijf jaar tijd naam gemaakt als een gezellig festival dat er steeds in slaagt om een heel gevarieerde affiche aan te bieden voor een breed rock- en metalpubliek. Dat is dit jaar niet anders.

De Real Bad Quiters openen dit jaar het spektakel met old school punk. En dan bedoelen we echte punk met gevaarlijke teksten en een zootje geteisem op het podium.

Trailers is wat ons betreft de nieuwe Studio Brussel-sensatie. Alleen moet die zender dat zelf nog ontdekken. ‘People’ en ‘Heartbreaker’ werden geproduced door Niels Hendrix (Fence) en gemasterd door Floris de Decker (The Van Jets) en laten heerlijke garagerock horen. Er komt een nieuwe single aan die wel eens de deuren wagenwijd zou kunnen opengooien.

Met de Shagging Ponies hebben we een internationale act binnen gehaald. Oorspronkelijk gestart als een glamrock & coverband zijn deze jongens stilaan een begrip aan het worden in het Nederlandse concertcircuit vanwege hun aanstekelijke podiumact. Ze verwierven vooral bekendheid toen ze een single opnamen met niemand minder dan Koen Crucke. Wie weet komt Koen ze vergezellen op het podium…

Tortuga Boulevard moet wel de hardst werkende band zijn in het rock’n rollcircuit zijn. De band speelt doorleefde, stevige rock en live grijpen ze naar de keel. Stevige gitaren, een schuurpapieren stem, rock zoals het zou moeten,… Twee jongens van de band spelen een thuismatch en zijn er dan ook op gebrand de zaal in lichterlaaie te spelen.

Veel akkoorden hebben ze er nooit voor nodig gehad, maar Status Quo is er altijd in geslaagd om met hun aanstekelijke rock hele zalen te doen genieten. Haal de luchtgitaar maar boven want de BelgianQuoBand haalt al de status quo klassiekers vanonder het stof.

Wij zijn dolgelukkig dat de Evil Invaders willen headlinen op ons feestje. Deze band is met zijn old school trash de wereld aan het veroveren en gaat het grootste metal exportproduct worden van België. Hun debuutplaat werd in heel Europa geprezen en de band zit vaker in het buitenland dan in eigen land. Het is dus een voorrecht om Evil Invaders dit jaar te ontvangen op Oktoberfest. motto.

Na de Evil Invaders barst er nog een mooie afterparty los. De Waalse band Eagles Road is een absolute live-topper in het zuiden van het land. Hoog tijd dat Vlaanderen ook kennis maakt met deze heerlijke parodie van eighties-metal. Eagles Road doet het niet alleen met lelijke luipaardbroeken en maffe pruiken, maar ook met hele straffe versies van al die meezingers uit de jaren ’80 die we eigenlijk toch allemaal stiekem heerlijk vinden.

Kortom, op zaterdag 3 oktober krijgt u een hele gevarieerde dag vol rockplezier en dat aan een democratische prijs. Tickets kosten slechts 10 euro in voorverkoop.

Meer info over Genks Oktober Fest 2015, vindt u op Facebook.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over