In de Vooruit in Gent vond de première plaats van een uniek concept in de muziekwereld: Vigilante is een band die bestaat uit een strijkorkest, drummer, pianist én rockzanger. Deze internationale muzikanten brengen samen nummers van de hardrockband Tool. De kenmerkende hardrock gitaarpartijen zijn echter, onder leiding van een dirigent, vervangen door een 10-tal violen, enkele cello's en een contrabas, wat op zijn minst ongewoon is in het (hard-)rockgenre.

Begeleid van een schitterende lichtshow blijkt deze vorm van rockmuziek alvast aan te slaan. Het publiek was van bij het eerste nummer dolenthousiast en zou dit ook gedurende de hele show laten blijken. De zang, strijkers en drum vloeiden mooi in elkaar over en zorgden samen met de lichtshow voor enkele psychedelische momenten... Aangenaam was ook het feit dat de instrumenten perfect en niet té luid versterkt waren​.
Veel bekende Tool-nummers passeerden de revue, o.a. The Grudge, Parabol, Aenima, Schism... Voor uw reporter was dit een totaalspektakel die alvast niet moest onderdoen voor de originele live versie. Een luid én uitvoerig applaus aan muzikanten en technische crew was dan ook oververdiend.

Dirigent en oprichter van deze speciale band is producer Yannick De Pauw. Een jaar geleden wou hij als fan van de band Tool zelf eens 'iets doen' met hun muziek.
Vigilante staat niet voor niets voor 'het recht in eigen handen nemen', en dat is dus wat De Pauw gedaan heeft met deze muziek. Hij is op zoek gegaan naar mensen met echte liefde voor de muziek en is erin geslaagd om klassiek geschoolde muzikanten de schoonheid van hardrockmuziek te laten zien en voelen. Ook de rockmuzikanten, nl. de drummer en de zanger, heeft hij mee kunnen nemen naar de wondere wereld van de strijkers, die helemaal niet zo saai blijkt te zijn als de meeste stervelingen wel eens durven denken.
'Ik wil dat de strijkers de ziel van de hardrockmuziek kunnen voelen. Dat ze ervan kunnen genieten, zodat ze vervolgens al hun energie en passie kunnen steken in het spelen van deze muziek' aldus Yannick De Pauw. Dit lijkt zeker en vast gelukt, getuige o.a. de headbangende eerste violist...
'Ik heb enkele moeilijke momenten gehad tijdens het ontstaansproces van Vigilante, maar ik ben er steeds voor blijven gaan, en nu loont dat harde werk als ik zie hoe enthousiast het publiek vanavond is' vult De Pauw nog aan.

Het was inderdaad een succesvolle avond voor Vigilante, die speelde in een volle Vooruit. Ze zullen zeker nog menig podium onveilig mogen maken, een aanrader voor uw concertagenda deze zomer!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Vigilante
Datum: 
21/02/2017
Locatie: 
De Vooruit - Gent
Meer informatie
Meer over