Werelds programma zorgt voor grootse en meest internationale festivaleditie ooit

Le Guess Who? staat internationaal bekend om zijn innovatieve en vooraanstaande rol in het presenteren van avontuurlijke, grensverleggende muziek. Van 9 t/m 12 november vond de elfde editie van het festival plaats, met meer dan 150 optredens in muziekpodia, kerken, theaters en galerieën in Utrecht.

Er werd een grote diversiteit aan muziek gepresenteerd, afkomstig uit 34 landen, wat zorgde voor een zeer succesvolle editie en een verbroederende sfeer onder publiek. Het was symbolisch voor festival: meer dan de helft van de vierdaagse bezoekers kwam uit het buitenland.

Bijzondere optredens waren er van 77-jarige jazzlegende Pharoah Sanders, elektronicapionier James Holden en een unieke uitvoering van Lili Boulanger’s Du fond de l’abîme door het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor. Nederlandse drummer Han Bennink trad maar liefst acht keer op, in verschillende bezettingen. Op uitnodiging van de Irakese Farida Mohammed Ali, meester in het maqam-discipline, waren o.a. de ambassadeurs van Irak, Saudi-Arabië en Jemen aanwezig bij haar optreden in de Jacobikerk. Het Bulgaars vrouwenkoor Le Mystère des Voix Bulgares opende het festival in de Domkerk.

Gedurende het weekend organiseerde Le Guess Who? ook gratis toegankelijke evenementen zoals zusterfestival Le Mini Who?, designermarkt Le Bazarre en Le Feast; gezamenlijk eten bij de Utrechter thuis. Voor het eerst werd Lombok Festival georganiseerd, opgezet in samenwerking met verschillende locaties, muzikanten, sleutelfiguren en bewoners in deze multiculturele Utrechtse wijk.

Le Guess Who? 2018 vindt plaats van 8 t/m 11 november in de gehele binnenstad van Utrecht. Early Bird passe-partouts zijn vanaf nu tot en met 30 november 2017 verkrijgbaar via www.leguesswho.nl.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: