Vanaf zondag 20 januari stopt VIER de overbekende detective Sherlock Holmes in een modern jasje. Jonny Lee Miller (Trainspotting) speelt in Elementary de rol van de wereldberoemde Sherlock Holmes. Lucy Liu (Charlie’s Angels, Ally McBeal, Kill Bill) vertolkt in de nieuwe VIER-serie de rol van zijn rechterhand dr. Joan Watson.

New Holmes, new Watson, New York
In Elementary woont Holmes (Jonny Lee Miller) niet langer in Londen maar in New York, en wordt hij bijgestaan door de mooie Joan Watson (Lucy Liu). Londen werd dus New York en Watson een knappe vrouw, maar de kern van de zaak blijft dezelfde. Sherlock gebruikt zijn verbluffende talent om onopgehelderde zaken op te lossen. Hij stelt zijn diensten ter beschikking van de NYPD nadat hij bij Scotland Yard uit de gratie is gevallen en zelfs w tijd doorbracht in een ontwenningskliniek. Dokter Watson moet hem bij de les houden en ziet haar samenwerking met hem als een nieuwe kans om mensen te helpen nadat haar vergunning werd ingetrokken.

Elementary, vanaf zondag 20 januari om 21u20 op VIER

Nieuwe afleveringen van The Mentalist
Net voor de start van de nieuwe VIER-serie Elementary zet Patrick Jane in The Mentalist zijn briljante brein weer in tegen de misdaad. Vanaf zondag 20 januari gaat hij in nieuwe afleveringen en in zijn typische stijl verder op zoek naar de identiteit van Red John. In de eerste nieuwe aflevering van dit jaar probeert het CBI-team de mysterieuze dood van een reporter op te helderen, terwijl Jane op zijn manier probeert verder te zoeken naar Lorelei, die een belangrijke rol speelt in de zoektocht naar de identiteit van Red John.

The Mentalist, nieuwe afleveringen, vanaf zondag 20 januari om 20u25 op VIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: