Elk jaar is 4 oktober de dag waarop dieren overal ter wereld in het zonnetje worden gezet. Vaak betekent dit een extra speeltje of een langere wandeling voor onze zorgeloze viervoeters thuis. Oorspronkelijk werd ‘Werelddierendag’ in 1931 uitgeroepen door een groep ecologen in Florence, om meer aandacht te vragen voor ernstig bedreigde diersoorten. De datum werd zo bepaald omdat deze samenvalt met de feestdag van Franciscus van Assisi – beschermheilige van álle dieren. Werelddierendag 2020 vieren we op National Geographic met een marathon van dierenprogramma’s.

Programmering Dierendag:

  • 06.00 uur: Wild Cast of India
  • 08.00 uur: The Incredible Dr. Pol
  • 09.00 uur: Cesar to the Rescue
  • 12.00 uur: The Incredible Dr. Pol
  • 14.00 uur: Cesar Millan's Dog Nation
  • 15.00 uur: Cesar to the Rescue
  • 17.00 uur: Secrets of the Zoo
  • 19.00 uur: Cesar to the Rescue
  • 20.00 uur: The Incredible Dr. Pol
  • 23.00 uur: Savage Kingdom: Uprising

Cesar to the Rescue
Om 09.00 uur, 15.00 uur en 19.00 uur De hondenfluisteraar is helemaal in zijn element als hij honden én mensen mag heropvoeden. Ditmaal ziet hij het groot en deelt hij zijn kennis in verschillende wijken. Iedere week reist hij af naar een andere buurt die dringend hulp nodig heeft. Of het nu een verwende chihuahua is die zich misdraagt in het familiebedrijf of een agressief mormel dat angst zaait in de hele buurt, Cesar gebruikt zijn buitengewone expertise om de honden en de maatschappij weer in balans te brengen.

Cesar Millan’s Dog Nation
Om 14.00 uur

Cesar Millan gaat op tournee! Hij reist van stad naar stad in heel Amerika. Zijn missie? Hondenliefhebbers helpen met eenvoudige tips en oplossingen voor lastige hondenproblemen. Samen met zijn zoon Andre trekt hij met een camper van Washington D.C. naar de zonnige stranden in Californië. Tijdens hun shows helpen ze live honden en hun baasjes. Een Chihuahua met een stofzuigerobsessie en een hongerige Rottweiler met slechte tafelmanieren passeren de revue. Cesar helpt ook leden van Dog Nation met grotere problemen, zoals een baasje met PTSS in Washington, wiens diensthond een belangrijk onderdeel is van zijn behandeling. En tenslotte brengt Cesar ook verhalen over de grote helden van Dog Nation: mensen die een echt verschil maken, zoals de hondenredders in Tijuana, die vechten tegen het gigantische zwerfhondenprobleem. Cesars liefde voor honden en hun baasjes maakt van deze Dog Nation een groot succes!

The Incredible Dr. Pol
Om 08.00 uur, 12.00 uur en 20.00 uur

Volg het leven en de carrière van dr. Jan Pol. Deze dierenarts van Nederlandse afkomst heeft samen met zijn vrouw Diane een dierenpraktijk op het platteland in de Verenigde Staten. Samen zijn ze verantwoordelijk voor meer dan 25.000 dieren, gaande van geitjes tot tamme varkens. Dr. Pol en zijn collega's hebben hun handen vol aan een grote variëteit patiënten en noodgevallen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: