Het kan soms snel gaan. Van laureaat in de nieuwe lichting op Studio Brussel in 2013 tot Hot Shot met de eerste eigen single ‘This Fight’ op dezelfde zender anderhalf jaar later. Ondertussen sprongen ook Radio 1, FM Brussel en JIM vlotjes mee op de kar van Tout Va Bien. Een kleine twee maanden na de singlerelease is ook de video er. Die werd opgenomen aan de mooie Zeelandse kust en geregisseerd door Anton Coene.

‘This Fight’ werd geproduced door Arne Van Petegem (o.a. Styrofoam, The Go Find, The Notwist, Death Cab For Cutie, Das Pop) en afgemixt door Wally Gagel (o.a. Rolling Stones, Rihanna, PJ Harvey, Norah Jones, Bon Iver, Gorillaz, Lykke Li, New Order).

Op uitnodiging van Gagel trokken Jan Wouter en Arne Van Petegem eind oktober naar diens legendarische WAX-Studio in Los Angeles om er aan nieuwe songs te werken die in 2015 zullen gebundeld worden op het debuutalbum van Tout Va Bien dat volgend voorjaar zal verschijnen.

In het prachtige decor van de Stadsschouwburg in Leuven nam Jan Wouter Van Gestel een fantastische akoestische versie van ‘This Fight’ op voor het OP12 programma Boost.
Een lege theaterzaal, een Steinway piano en een breekbare stem – meer heeft Tout Va Bien niet nodig. Kippenvel. Punt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over