Scantraxx 15 Years

Afgelopen zaterdag 4 november werd ‘the legacy’ van 15 jaar Scantraxx herbeleefd in de AFAS te Amsterdam. Een reis naar het verleden, het heden en de toekomst aan de zijde van het label dat hardstyle vorm gegeven heeft; Scantraxx. In de afgelopen 15 jaar hebben zij mee de standaard bepaald van de moderne hardstyle. De tijd was aangebroken om een hulde te brengen aan dit legendarische label met een reis doorheen de meest memorabele hoofdstukken vanuit het Scantraxx tijdperk.

Chapter 1 – The Beginning

In 2002 merkte Dov Elkabas (DJ The Prophet) dat er een genre genaamd 'hardstyle' transformeerde in iets groots. Nieuwe acts kwamen tot stand en Q-dance organiseerde evenementen om deze nieuwe sound te ondersteunen. Dov besloot om een ​​platform te creëren dat zo groot was dat het toonaangevend zou zijn in de wereld van hardstyle. Dit was het begin van Scantraxx: het allereerste grote hardstyle-label. Voor Pavo, A-lusion en Scope DJ was dit ook het begin van een ongelooflijke reis.

De avond ging dan ook van start ‘from scratch’. Scope DJ, A-lusion en Pavo namen je mee terug naar het begin van de hardstyle. Van 'Just Begun' van DJ Duro, één van de eerste releases van Scantraxx, tot Scope DJ's 'Lockdown', dit waren de beginjaren van wanneer hardstyle het podium betrad.

Chapter 2: The Essence

In het tweede hoofdstuk werd de kern van Scantraxx blootgelegd. Niemand minder dan de grondlegger en hardstyle legende zelf, genaamd DJ The Prophet, nam hierbij het roer over. Samen met 7 andere acts drukten zij hun stempel op het label. Van de epische melodieën van Wildstylez en Bass Modulators, tot de Italiaanse hardstyle van Zatox LIVE en de toekomstige generatie Adrenalize, KELTEK en Devin Wild. Het was de ultieme showcase waarbij oud en nieuw zich samen voegden en de zaal in een ware extase brachten.

De hardstyle fanatiekelingen werden getrakteerd en waren getuige van de meest glorieuze hoogtepunten van de Scantraxx-saga. Samen met een ongelooflijk ensemble van artiesten, die niet alleen de basis vormen van Scantraxx, maar ook de grootste vooruitzichten van het label omvatten.

Chapter 3: Evolutionz

D-Block & S-te-Fan waren de gidsen tijdens het hoofdstuk over de evolutie van Scantraxx. Ze namen ons mee terug naar het verleden en gaven ons een blik in de toekomst. De toewijding van beide heren is bewonderenswaardig, aangezien ze hun hele carrière trouw gebleven zijn aan het label en ook enkel aan Scantraxx.

Het was jaren geleden voor hen begonnen en sindsdien zijn ze druk bezig geweest. Dit energieke duo heeft opgetreden op alle grote mainstages en heeft anthems gecreëerd voor Qlimax, Defqon.1 Australia en 10 Years of Q-dance. Ze hebben net hun gloednieuwe album 'Antidote' uitgebracht, het was dan ook wel te verwachten dat we een heuse albumshowcase voorgeschoteld kregen. Als kers op de taart brachten ze ons terug naar de goede oude tijd met enkele van de grootste D-Block & S-te-Fan-klassiekers.

Chapter 4: A2 Records Journey

De RAW zwaargewichten Ran-D & Adaro keerden nog een laatste keer terug naar de roots van A2 Records. Hun carrière bij dit legendarische label ging er destijds namelijk van start. Vanaf het prille begin van de RAW tot de hedendaagse sound, het dak moest eraf tijdens de A2 Records Journey.

Tijdens Scantraxx 15 Years namen Ran-D en Adaro ons mee terug naar de tijd waarin RAW-hardstyle zich nog in zijn kinderschoenen bevond. Destijds produceerden deze twee legendes hit na hit op A2-records, één van de meest succesvolle sublabels van Scantraxx. Van 'Under Attack' en 'Struggle for Existence' tot 'Kings of the Underground'. Door hun beruchte live-act Gunz for Hire stonden Ran-D en Adaro bovenaan in de hardstyle-charts bij elke nieuwe release. Dit resulteerde ook in de toenemende populariteit van RAW Hardstyle, waardoor deze helden een essentieel onderdeel van de RAW-revolutie werden.

Chapter 5: Scantraxx XXL

Het slotstuk van de avond werd op een passende wijze afgesloten met de man waarmee het allemaal is begonnen: DJ The Prophet. Hij nam ons samen met zijn beruchte gemaskerde alter ego The Masochist mee naar de hardste uithoeken van zijn carrière. Het betere sloopwerk kon pas echt beginnen. Er werd (figuurlijk) niets meer heel gelaten van de AFAS.

Een adembenemende avond met een prachtig eerbetoon aan een fantastisch label. Hopend dat de komende 15 jaar even succesvol mogen zijn met tal van nieuwe releases en aanstomend talent! In één van de grootste video producties van het label kom je nog meer te weten over de geschiedenis van het Scantraxx en de artiesten die er grootgebracht werden. Laat je verrassen bij het nagenieten van dit pronkstuk. Bedankt en tot zéér binnenkort. (TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: