Het Geheugenspel, de derde samenwerking van regisseursduo Jan Verheyen en Lien Willaert, lanceert vandaag zowel de poster als de trailer. De verfilming van de psychologische thriller, naar de bestseller van het fameuze Britse schrijverskoppel Nicci French, is meteen ook een primeur want nooit eerder werd een bioscoopverfilming gemaakt van een van hun boeken. In deze nieuwe Vlaamse film (in co-productie met Nederland) zijn de hoofdrollen weggelegd voor Anna Drijver, Gert Winckelmans, Louis Talpe, Vic De Wachter, Gilda De Bal en Lynn Van Royen. Het Geheugenspel is vanaf 17 mei te zien in de Vlaamse bioscopen.

De psychologische thriller Het Geheugenspel is gebaseerd op het boek The Memory Game waarvan in Vlaanderen en Nederland meer dan 350.000 exemplaren zijn verkocht. Het Britse schrijversduo is in haar genre ongekend populair. Zij schreven inmiddels meer dan 25 thrillers die stuk voor stuk terechtkwamen in onze bestsellerlijsten.

OVER HET GEHEUGENSPEL
Op het landgoed van de familie Deridder wordt het lijk gevonden van Nathalie; de destijds pas 16-jarige dochter die 25 jaar geleden verdween. De lugubere vondst maakt een einde aan jarenlange onzekerheid, maar brengt ook een lang verborgen misdaad aan het licht. Wanneer familiegeheimen worden opgerakeld, wordt het heden overschaduwd door het verleden en zal niets meer hetzelfde zijn.

OVER DE MAKERS
Het Geheugenspel wordt geproduceerd door NL Film en EndemolShine Scripted in co-productie met Banijay Belgium en Interstellar Pictures. Kinepolis Film Distribution (KFD) en Dutch FilmWorks (DFW) nemen de distributie in respectievelijk Vlaanderen en Nederland op zich. Scenario en regie zijn in handen van regisseur Jan Verheyen (Het Vonnis, Het Tweede Gelaat) en zijn vrouw Lien Willaert (Red Sandra, Bittersweet Sixteen). De film wordt gerealiseerd met steun van Netflix, Kinepolis Film Distribution, Dutch FilmWorks, de Belgische Tax Shelter maatregel, Stichting Abraham Tuschinski Fonds en The Netherlands Film Production Incentive.

Het Geheugenspel wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) in Vlaanderen en Dutch FilmWorks (DFW) in Nederland en zal vanaf 17 en 18 mei te zien zijn in respectievelijk de Vlaamse en Nederlandse bioscoopzalen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: