Zaterdag 13 oktober wordt een topdag voor wielerfans. Al zullen ze moeten kiezen als ze live willen kijken. De Ronde van Lombardije, de laatste klassieker van het seizoen op, wordt live uitgezonden bij Q2 en bij VTM is die middag een nieuwe wedstrijd in de Brico Cross te volgen, nu in Lokeren.

DE KOERS VAN DE VALLENDE BLADEREN BIJ Q2

De Ronde van Lombardije is een ééndaagse klassieker die dit jaar aan zijn 112de editie toe is. De wielerwedstrijd met de kenmerkende steile beklimmingen in de uitlopers van de Alpen telt ongeveer 250 kilometer. Het is de laatste klassieker van het seizoen. Op een sectie in de finale na gaat de editie van 2018 over dezelfde wegen als vorig jaar van Bergamo naar Como. De afstand is 241 kilometer en het aantal hoogtemeters een slordige 4.000. Vincenzo Nibali moet er zijn titel verdedigen. Eén van zijn grootste uitdagers is kersvers wereldkampioen Alejandro Valverde. Van Belgische zijde wordt er heel wat verwacht van Tim Wellens, Tiesj Benoot en Dylan Teuns. Philippe Gilbert was de laatste Belg die in 2010 de rit kon winnen.

De live-uitzending start om 14.20 bij Q2. Live commentaar is van VTM-wielerspecialist Merijn Casteleyn en Kevin De Weert.

LOKEREN DEBUTEERT IN DE BRICO CROSS BIJ VTM

Ook op zaterdag 13 oktober zakken Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Sanne Cant en in hun zog nagenoeg de hele top van het internationale veldrijden af naar het Park ter Beuken voor de Rapencross/Brico Cross Lokeren. Het is het debuut van Lokeren op het internationale cyclocrosstoneel. Hart van het parcours is het Park ter Beuken. Midden de natuur, omringd door water en bomen met centraal een uniek spektakelstuk: de Mont Henri. Voorts kenmerken een zandstrook, enkele stroken op een zware ondergrond én de finishstrook op de kasseien van de Groendreef de omloop.

De live-uitzending start om 13.35 bij VTM. Live commentaar is van Jan Suyckens en bondscoach Sven Vanthourenhout. Jan Dewijngaert ontvangt interessante gasten tijdens de voor- en nabeschouwing.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over