Na ILLEGAL (2009 - Quinzaine des réalisateurs - Cannes) komt Olivier Masset-Depasse terug met DUELLES, een adaptatie van de roman ‘Derrière la haine’ van Barbara Abel (gepubliceerd door Editions Fleuve). De regisseur schreef het scenario samen met Giordano Gederlini.

De hoofdrollen worden gespeeld door Veerle Baetens (The Broken Circle Breakdown, D’Ardennen), Anne Coesens (Illégal, La trêve), Mehdi Nebbou (Munich, Body of Lies, Joséphine), Arieh Worthalter (Eternité, Les anarchistes). Twee jonge Belgische acteurs vertolken Théo en Maxime, de kinderen van de twee koppels.

Synopsis

Brussel, begin jaren zestig

Alice en Céline zijn buren en ook beste vrienden, net zoals Théo en Maxime, hun zoontjes van acht jaar, die niet van elkaar weg te slaan zijn. Die vrijwel perfecte harmonie wordt doorbroken wanneer Alice lijdzaam moet toezien hoe Maxime, het zoontje van Céline, verongelukt.

erblind door verdriet verwijt Céline Alice dat die niet genoeg heeft gedaan om het leven van haar zoon te redden. Er ontstaat een breuk tussen de twee vriendinnen: Alice verdenkt Céline ervan dat die zich wil ‘wreken’ op haar zoon Théo. Is haar verdenking gerechtvaardigd of wordt ze paranoïde?

Pitch

Een confrontatie tussen twee vrouwen, Alice en Céline. Ze waren de beste vriendinnen ter wereld tot een tragisch voorval hun levens overhoop haalde.

Productie

Een coproductie van Versus Production, Haut et Court, Savage Film, RTBF (Belgische televisie), VOO en Be tv. Met de medewerking van Canal +, Ciné+. Met de hulp van het Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Met de steun van de Tax Shelter van de Belgische federale overheid, Inver Tax Shelter, Eurimages, het programma Creative Europe-MEDIA van de Europese Unie, Wallonië, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In samenwerking met La Banque Postale Image 11, Indie Sales et O’Brother Distribution.

De film zal in de loop van 2018 worden verdeeld door O’Brother Distribution in de Benelux en door Haut et Court Distribution in Frankrijk. Indie Sales is verantwoordelijk voor de internationale verkoop.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: