Vaya Con Dios neemt definitief afscheid van zijn publiek. Met een concert op 24 oktober in de Lotto Arena en één op 25 oktober in Vorst Nationaal beëindigt Dani Klein de Vaya Con Dios Farewell Tour die ze in februari 2013 aanvatte. Special guests zullen Vaya Con Dios op beide concerten mee uitzwaaien.

De eerste keer dat Dani Klein op een podium zong, was in een musical over Jacques Brel. Dertig jaar later is ze bezig aan een Farewell Tour met haar groep Vaya Con Dios. Deze tournee begon in februari 2013 in Beiroet, hield halt in o.a. Kiev en Casablanca en zal eindigen in oktober 2014 groots eindigen in Dani’s thuisland België.

Meer dan 25 jaar geleden brachten Dani Klein, Dirk Schoufs en Willy Lambregt het debuutalbum ‘Vaya Con Dios’ van hun gelijknamige akoestische trio uit. Experts uit de industrie en zelfs vrienden probeerden hen duidelijk te maken dat ze het er niet ver mee zouden schoppen: de sound viel niet zomaar in een vakje te stoppen en zou moeilijk aan de man te brengen zijn. De groep koos inderdaad onmiskenbaar eclectisch voor een mengeling van in blues gedrenkte lounge, pop met een latin-infuus, jazz en soul. Maar vanaf de eerste pittige hitsingle 'Just A Friend Of Mine' werd de band een begrip in België, Frankrijk en Finland. Twee jaar later, met de release van het tweede album 'Night Owls', verwierf Vaya Con Dios internationale roem. Muziekfans die - na de heerschappij van de New Wave en zijn synthesizers over de radiogolven - naar soulvolle beats snakten, verslonden de eigenzinnige Belgische band, die evengoed een hit maakte van de snelle, jazzy gitaren op 'Nah Neh Nah' als van de trage, zwoele Dani Klein-classic 'What’s A Woman'.

Tussen het eindeloze toeren en de televisieoptredens door werden concertgangers keer op keer verrast en waren ze verheugd om de Belgische te ontmoeten, wier stem volgens hen toebehoort aan een ‘southern blues woman’. Na twee decennia heeft ze nog altijd de kracht om te krassen. Diep, wispelturig en vol zelfvertrouwen, Dani Kleins stem blijft in je hoofd hangen, lang nadat de cd ten einde is.

De druk van de roem is berucht en de band ging snel uit elkaar. Kort daarna overleed Dirk plots; Dani moest zichzelf bij elkaar rapen en een beslissing nemen. Ze besloot als soloartiest door te gaan onder de naam Vaya Con Dios: een eerbetoon aan de muzikanten die de band in het leven geroepen hadden en aan hen die hem wilden helpen voortzetten. Dat was overduidelijk de juiste beslissing: drie albums en twee compilaties later heeft Vaya Con Dios meer dan 10 miljoen albums verkocht en heeft het fans over heel Europa en de rest van de wereld. De teksten van Dani’s rist hits, waaronder 'Puerto Rico', 'Heading For A Fall', 'Don’t Break My Heart' en 'Pauvre Diable', zijn doorvoeld en poëtisch, een klaagzang over stukgelopen relaties en blinde verloochening.

In 2009 bracht Vaya Con Dios zijn laatste album 'Comme on est venu…' uit. Een album in het Frans, geproduceerd door Dani's zoon Simon Schoovaerts, dat driedubbel platina behaalde in verkoopcijfers.

Vaya Con Dios heeft de afgelopen jaren ook non-stop de wereld rondgetoerd. Van Istanbul tot Helsinki, van Jeruzalem tot Montreal en van St.-Petersburg tot Luanda en terug, Vaya Con Dios heeft honderden optredens gegeven in meer dan 40 landen, het merendeel voor uitverkochte zalen.

Aan dat toeren komt dit najaar een einde. Dani Klein sluit de Vaya Con Dios Farewell Tour in eigen land af met een concert op vrijdag 24 oktober in de Lotto Arena in Antwerpen en één op zaterdag 25 oktober in Vorst Nationaal in Brussel. Ze zal worden begeleid door Tim De Jonghe (trompet & percussie), Red Gjeci (viool), Sal La Rocca (basgitaar), William Lecomte (piano), Francis Perez (gitaar), Han Wouters (drums), Defi J (backing vocals) en Maria Lekranty (backing vocals). Een aantal special guests zullen eveneens hun opwachting maken, maar die namen worden pas later bekendgemaakt.

Dani Klein en de groep kijken er alvast naar uit en zijn van plan om er een spetterend afscheidsfeest van te maken. De fans van Vaya Con Dios van het eerste en het laatste uur reserveren nu al hun plaatsen!

VAYA CON DIOS – Afscheidsconcerten op vrijdag 24 oktober om 20.00 uur in Lotto Arena Antwerpen en op zaterdag 25 oktober om 20.00 uur in Vorst Nationaal Brussel. Kaarten: 33, 38 en 48 euro, zonder extra kosten (exclusief optionele verzend- en/of betaalkosten). Bestellen voor Antwerpen via Tele Ticket Service 070/345.345 (max. 0,30 euro/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (0,45 euro/min.), www.teleticketservice.com en www.lotto-arena.be, voor Brussel: Sherpa 070/25.20.20 (max. 0,30 euro/min.), www.sherpa.be en www.vorstnationaal.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Vaya Con Dios
Datum: 
Vrijdag 24 oktober 2014
Locatie: 
Lotto Arena, Antwerpen

Reservatie:

Meer over