Alle vrouwen krijgen er vroeg of laat wel eens mee te maken. Maar elke vrouw gaat er anders mee om. De ene omarmt het probleem de andere probeert het kost wat kost te vermijden. Vapeurs zijn geen pretje maar wel onderdeel van de overgang. Vier vriendinnen vertellen hun verhaal en hoe ze ermee omgaan in de nieuwe komedie “Vapeurs” van producent Uitgezonderd. Vrijdagavond ging de voorstelling in première in de rode zaal van het Fakkeltheater. En met succes!

Saskia (Nele Goossens) is de jongste van de groep. Tot nu toe heeft zij nog geen last gehad van Vapeurs. Voor haar is het de eerste keer dat ze meegaat met de “Flying Vapeurs”. De voorbije vier jaar ging ze steeds op reis met haar (ondertussen ex-vriend) Eric. Saskia heeft echter een kleine verborgen agenda. Ze had de opdracht gekregen iets te doen rond de overgang. Haar vriendinnen zitten er midden in en zijn dus de perfecte informatiebron. Ze gaat van de reis een blog en vlog bijhouden die iedereen dan kan volgen op haar website. Lydia (Lulu Aertgeerts) heeft het minst last van de vapeurs. Zij zit het hardst in de ontkenningsfase en doet er alles aan om jong te blijven. Ze slikt een hele pillenwinkel om toch maar geen last te hebben van alle kwaaltjes. Haar beste vriend is dan ook haar plastische chirurg die haar helpt met allerlei mankementjes die gepaard gaan met de ouderdom. Zij is vast beraden om via tinder wat nieuw vlees te scoren op hun reisje. Ellen (Ann Tuts) is dan weer de avonturier in de groep. Zij heeft nood aan iets nieuws gezien haar thuissituatie een beetje op een dood spoor zit. Zij omarmt volop het probleem van de overgang en vindt het gewoon onderdeel van het leven. Katrien (Anne Mie Gils) vlucht weg in het knutselen, hele dagen kan ze breien of andere dingen doen. Alleen is ze dit alles eigenlijk ook beu en wilt ook zij een nieuwe uitdaging in haar leven. Vier totaal verschillende karakters die toch een ding gemeen hebben: de overgang. Voor de “Flying Vapeurs” is het ook een jubileumjaar, want dit jaar gaan ze voor de vijfde keer op reis. Het mag dan ook iets specialer zijn. Waar gaan de vier dames naartoe? Hoe gaan ze om met die kwalen van de overgang? Zal Saskia haar eerste vapeur krijgen of zal ze nog gespaard blijven?

Vapeurs vertelt het je allemaal. Een vriendinnenkomedie die herkenbaar overkomt. Iedereen kent wel iemand die in die periode zit, of heeft er zelf al mee te maken. Voor diegene die er nog totaal niets van weten kan het wel eens leerrijk zijn. Mannen, laat je dus zeker niet afschrikken. Met de nodige portie humor en af en toe wat sarcasme vertellen en zingen de vriendinnen hun verhaal. Tussen de teksten door wordt alles een beetje swingend gehouden met een streepje muziek waarop de dames voluit zingen. Deze vier straffe madammen maken er een vrolijke boel van waardoor je enkel maar een geweldige avond kunt beleven. Martin Michel mocht deze onstuimige dames als regisseur in de hand proberen houden. Allard Blom schreef de tekst die naar het Vlaams vertaald werd door Jef Hoogmartens. Jeroen Seyfer zorgde op zijn beurt dan weer voor het streepje muziek. Cast en crew hebben er een pareltje van gemaakt dat uitermate geschikt is voor een avondje uit.

Het concept van “Ladies at the Theatre” met als eerste voorstelling Vapeurs werd meteen goed onthaald en zelfs voor de première werden er al extra voorstellingen vastgelegd. Wil jij nog graag met je vriendinnen gaan zien? Dan zou ik me snel naar de website van Uitgezonderd. haasten want deze vriendinnenkomedie is enorm populair. Beschikbare plaatsen zijn dus schaars! Je kan nog tot en met 5 november 2017 gaan kijken in de rode zaal van het Fakkeltheater.

Kan je voor deze voorstelling geen ticketje meer bemachtigen? Geen paniek! Uitgezonderd. kondigde nu reeds een nieuwe voorstellingen van Vapeurs aan. Maar dan wel versie 2! “Vapeurs 2, in de sneeuw” zal in januari 2019 te zien zijn.

Meer info en tickets kan je vinden op www.uitgezonderd.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: