Vanaf zondag 23 juni slaat Marcel Vanthilt zijn tent op in Maasmechelen voor een nieuwe week Vanthilt On Tour op Eén. De volgende gasten hebben hun komst al bevestigd: Ingrid Lieten, Jeroen Raes, Vitalski, Daria Vanden Bercken, Kobe Desramaults, Olly Ceulenaere, Jason Blanckaert, Bob Gruen, Lieven Scheire, Lisbeth Imbo, Indra Dewitte Koen Van Mechelen, Jean-Marc Mwema, Tomas Van Den Spiegel, Tom Van Dyck en Alice Reijs. Helmut Lotti en Milk Inc. zorgen voor de muziek.

Zondag
Deze week poot Marcel zijn tent neer in Maasmechelen. Hij ontvangt er op zondag onder andere Ingrid Lieten en Jeroen Raes; zij lanceren het Vlaams Darmflora Project en vertellen Marcel er alles over. Vitalski komt langs en brengt aangenaam gezelschap mee, want op 24 juni kan je naar zijn Levende Vrouwententoonstelling. Wat dat precies inhoudt, vertelt hij zondag. Daria Vanden Bercken is een Nederlandse pianiste die tot het uiterste wil gaan om Händel te promoten. De muzikale afsluiter is Helmut Lotti; hij brengt samen met de Radio 1 Stones Sessie Band Paint it black van The Rolling Stones. Een mooie ode voor de vijftigste verjaardag van de Engelse rockers.

Maandag
The Flemish Foodies – Kobe Desramaults, Olly Ceulenaere en Jason Blanckaert – organiseren op 30 juni het Flemish Food Fest in Gent. Om duimen en vingers af te likken! Marcel ontvangt ook de legendarische rockfotograaf Bob Gruen. Hij stelt voor het eerst in zijn carrière tentoon in België. John Lennon, Iggy Pop, Tina Turner, Elton John, David Bowie ... hij haalde ze allemaal voor zijn lens en die portretten zijn te bewonderen in Fort Napoleon in Oostende. Milk Inc. zet de tent helemaal in brand met hun single Sweet child o’ mine.

Dinsdag
Lieven Scheire is een nerd en daar windt hij geen doekjes om. Al maanden kijkt hij uit naar het WK Robocup in Eindhoven, een wereldkampioenschap waarbij robotten voetballen, dansen en nog meer wedstrijden met elkaar aangaan. Lieven komt dan ook met veel passie over dat WK vertellen.

Woensdag
Lisbeth Imbo en Indra Dewitte trekken de deur van de VRT achter zich dicht en gaan een nieuwe uitdaging aan bij de kranten De Morgen en Het Belang van Limburg. Hebben ze nog geen spijt van hun vertrek? Kijkt Indra uit naar haar laatste De zevende dag? Afscheid nemen doen ze in stijl, bij Vanthilt On Tour. Koen Van Mechelen start een expositie voor kinderen, won de Golden Nica voor zijn Cosmopolitan Chicken project en trekt naar de Biënnales in Venetië en Suriname. Het bewijs dat Limburgers wereldburgers zijn. Jean- Marc Mwema en Tomas Van Den Spiegel willen het Belgisch basket in de kijker zetten. We zijn dan wel trots op onze Rode Duivels, maar ook in het basket scheren we hoge toppen. Daar willen ze extra aandacht op vestigen met het event Belgium Got Game.

Donderdag
Tom Van Dyck en Alice Reijs hebben Marcel iets te vertellen. Benieuwd wat dat zal zijn!

Deze week in Funky Town
Deze week is minister Ingrid Lieten de persoonlijke stadsgids van Vanthilt On Tour in de rubriek Funky Town. Zeven jaar lang was ze gemeentesecretaris in Maasmechelen en nog steeds draagt ze de gemeente een warm hart toe. Ze duikt dan ook met veel plezier in het archief op zoek naar fijne fragmenten uit Maasmechelen.

Vanthilt On Tour: op zondag om 21.05 u. en van maandag tot en met donderdag om 21.30 uur op één

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: